Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.12.2010 16:31:01

Pane ministře, přestaňte hrát hru na výdrž a odstupte

Pane ministře, přestaňte hrát hru na výdrž a odstupte

Projev na 9. schůzi PS PČR dne 14.12.2010.

Děkuji za slovo. Vážený pane předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, před chvíli jsem na tiskové konferenci Komunistické strany Čech a Moravy vyzval jednak pana ministra Hegera, jednak zástupce lékařů k usednutí ke společnému stolu a k jednání o této vážné a nebojím se říci kritické situaci, která hrozí našemu zdravotnictví poté, co by nejen na Vysočině, ale kdekoli jinde v republice výpovědi, které zatím byly podepsány, byly také podány.

Jsem přesvědčen o tom, že nelze nadále trpět stav, kdy si jak ministerstvo, tak pojišťovny, tak lékaři berou pacienta jako rukojmí, protože to vždy nejvíce odnese pacient.

Vyzvali jsme současně pana ministra, pokud nechce přestat hrát hru na výdrž, aby odstoupil a aby to vyjednávání přenechal někomu jinému. Vyzvali jsme také celou vládu, která rozhoduje ve sboru, aby se touto velmi nebezpečnou situací se vší vážností zabývala ještě teď, ještě v době, kdy je možno nejhoršímu kolapsovému stavu předejít.

Proto mi dovolte, abych jménem poslaneckého klubu KSČM sdělil, že budeme podporovat návrh pana kolegy Ratha na zařazení onoho bodu, a prosím vás všechny, komu leží na srdci naše zdravotnictví, komu leží na srdci pacienti, komu leží na srdci spokojenost občanů, aby tak učinili také a aby umožnili situaci probrat celé Poslanecké sněmovně.

Děkuji za pozornost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama