Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2010 20:21:32

Ne lékařské odbory, ale ministr Heger se ocitl za hranicí dobrého vkusu

Ne lékařské odbory, ale ministr Heger se ocitl za hranicí dobrého vkusu

Otevřená odpověď na prohlášení a otevřený dopis ministra zdravotnictví Hegera

Vyjádření poslankyně a stínové ministryně KSČM pro resort zdravotnictví Soni Markové k prohlášení ministra Hegera.

Vážený pane ministře,

ne lékařské odbory, ale Vy jste se ocitl za hranicí dobrého vkusu svými jak výhružkami vůči lékařům razantně obhajujícím nejen své oprávněné požadavky, tak vůči pacientům. Právě zdraví a život tisíců bezejmenných pacientů jsou přímo závislé na lékařích a právě jim (i když to dnes tak nevypadá) by mělo zdravotnictví sloužit.

Pane ministře, pravicové vlády nejen záměrně nesmyslně snížily příjmy do zdravotnictví, ale také úmyslně neučinily nic pro to, aby se finanční prostředky ze systému „neztrácely“ a ušetřily se na bezedné lékové politice, na předražených zakázkách či na nákupu zbytečně drahých přístrojů, které nejsou vždy efektivně využity.

Vaše, zatím jen naznačené, reformní kroky směřují pouze k jedinému, aby se zdravotnictví pro pacienty výrazně zdražilo a potřebná péče se jim vzdálila, aby vysoké příjmy i nadále zůstaly farmaceutickým firmám a některým podnikatelům, pro které je zdravotnictví zdrojem snadných zisků.

Vy se přímo radujete ze skutečnosti, že se kvůli Vaší (ne lékařů) asociální politice budou zavírat oddělení nebo dokonce celé nemocnice. Tak bude totiž postupně splněn hlavní cíl pravicových vlád: Zdraví se stane luxusním zbožím s nálepkou „pouze pro bohaté“.

Pane ministře, udělejte pro pacienty v České republice to nejlepší - přestaňte vyhrožovat a vydírat a začněte neodkladně jednat s lékaři o kompromisním postupném řešení zdraví a život ohrožujícímu problému, který výrazně odkryli protestující lékaři.

Soňa Marková, poslankyně a stínová ministryně pro resort zdravotnictví (KSČM)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama