Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2010 8:44:00

Vláda útočí na solidaritu ve společnosti

Vláda útočí na solidaritu ve společnosti

ČSSD považuje schválený rozpočet za společensky nevyvážený a ekonomicky nezodpovědný.

Sociální demokracie považuje schválený rozpočet, který prosadila v Poslanecké sněmovně vláda Petra Nečase, za společensky nevyvážený a ekonomicky nezodpovědný a poslanci sociální demokracie hlasovali proti jeho přijetí.

Sociální demokracie nesouhlasí především se strukturou schváleného rozpočtu, kdy vláda stabilizuje deficit veřejných financí tím, že provádí plošné škrty, které dopadají  pouze na nízko a středněpříjmové skupiny obyvatel, invalidy, rodiny s dětmi a sociálně slabé. Nepromyšlené vládní škrty už nyní ohrožují bezpečnost občanů a úroveň zdravotní péče v naší zemi a jsou přímým útokem na solidaritu ve společnosti.

ČSSD nesouhlasí s rozpočtem, který zcela rezignuje na příjmovou stránku, postrádá odpovídající prorůstává opatření a dlouhodobou strategii na oživení hospodářského růstu a podporu české ekonomiky.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama