Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2010 19:17:00

Pane ministře, odstupte

Pane ministře, odstupte

Pane ministře, odstupte! Vy a vaše vláda jste katastrofou pro Českou republiku.

Zatímco právnická firma rozeslala v těchto dnech všech 3 650 výpovědí dlouhodobě nespokojených lékařů, kteří na nepřijatelnou situaci v českém zdravotnictví upozorňují již od března roku 2010, v hlavě ministra zdravotnictví L. Hegera (TOP 09) se zrodil šílený plán. Svoje totální selhání, hranou neschopnost a neuvěřitelnou arogantnost celé pravicové vlády vůči požadavkům nemocničních lékařů označil za krizový stav podobný hromadnému neštěstí či přírodní kalamitě. Tento stav lze podle něj řešit okleštěním Listiny základních práv a svobod a jednoduše nařídit lékařům prostřednictvím hejtmanů nastoupit do práce.
 
Takovýto stav nouze byl na našem území vyhlášen v některých krajích pouze v roce 1997 a 2002 v souvislosti s katastrofálními povodněmi. Je neuvěřitelné, že pan ministr, místo aby našel ve více než 280miliardovém rozpočtu zdravotnictví potřebné tři miliardy korun, hledá tuto se zdravým rozumem hraničící cestu.
 
Vláda ve skutečnosti zneužívá zoufalé akce lékařů, nechce s nimi jednat a už vůbec postupně napravit chyby ve financování českého zdravotnictví. Výpovědi tak paradoxně posloužily k uskutečnění vládních plánů označovaných za reformu. Ta spočívá v nahrazení veřejných peněz v systému těmi od pacientů, ve zrušení menších regionálních nemocnic a zachování příjmů těm, kteří si ze zdravotnictví učinili zdroj snadných obrovských zisků!
 
Soňa Marková, poslankyně PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama