ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2011 13:30:50

Na důchodové reformě musí být shoda

Na důchodové reformě musí být shoda

Předseda strany Věci veřejné reagoval na návrh důchodové reformy představené koaliční ODS.

„Návrhy ODS jsem si pozorně vyslechl. VV chtějí, aby důchodová reforma principielně podporovala pracující rodiny s dětmi. Tyto návrhy však od ODS doposud nezazněly, avšak věřím, že budou projednány. Jsem přesvědčen, že na základních tezích důchodové reformy by měla být hluboká shoda napříč politickým spektrem, tedy i s opozicí. Šíři návrhů, s jakou přichází premiér Nečas, vítáme. Věřím, že jsou příslibem nalezení plnohodnotného řešení soustavy důchodů do dalších let.

Věřím také, že v návrzích bude více pamatováno na zásluhovost; ať už v případě výchovy dětí, tak v případě pracovní aktivity a odvádění peněz do důchodového systému.

Sdílíme přesvědčení, že je nutné vytvořit důchodovou reformu s pokud možno co nejnižšími náklady na státní rozpočet tak, aby se nadále nezvyšoval státní dluh.

Středopravicová vláda by měla mít za cíl „zásluhu a odpovědnost“. Jinými slovy: podoba důchodové reformy musí být sociálně citlivá, spojená s dobrovolností spoření prostřednictvím soukromých penzijních fondů. Samozřejmě nesmíme při řesení duchodové reformy zapomenout ani na nejohroženější skupiny, což jsou rodiny s dětmi nebo samostatně žijící důchodci (vdovy, vdovci) – na ně musí být pamatováno.“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama