PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2011 13:08:46

Za korupcí stojí lidská selhání, ale především velký stát

Za korupcí stojí lidská selhání, ale především velký stát

Odpověď na otázku: Téměř 90 procent respondentů internetového průzkumu se přiklonilo k názoru, že jedním z největších problémů Česka je korupce. Ano, či ne?

Jistě, za korupcí stojí lidská selhání ale především velký stát. Vysoké daně, které posléze umožňují anonymním úředníkům zpětně přerozdělovat obrovské sumy peněz ve veřejných zakázkách. Státní dotace na cokoliv. Už dobře známé příklady zneužití "evropských" dotací přidělených podle toho, jak si kdo vyšlapal svoji cestičku ministerstvem nebo krajským úřadem. Stále se zvyšující počet razítek nutných na povolení sebemenší lidské aktivity. Nadměrná ale mocná úřednická armáda. Snižme lidem daně a přestaňme jejich peníze ve velkém přerozdělovat. Pokoušejme se rušit nesmyslné regulace. To je jediný účinný boj proti korupci.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama