Prof. Ing. Václav Klaus, CSc

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2011 8:50:31

Česká republika si přeje svobodné a demokratické Bělorusko

Česká republika si přeje svobodné a demokratické Bělorusko

Odpověď prezidenta republiky na dopis Občanského sdružení Svazu Bělorusů v zahraničí.

Vážení přátelé,

obdržel jsem Váš dopis ze dne 14. ledna 2011, v němž mne informujete o nepřijatelném postupu režimu prezidenta Lukašenka vůči tisícům běloruských občanů, kteří protestovali proti průběhu a výsledkům nedávných prezidentských voleb, o policejním násilí a o týrání a věznění stovek demonstrantů včetně opozičních prezidentských kandidátů.

Tyto události naše veřejnost pozorně sledovala a setkaly se u nás s naprostým odsouzením. Chci Vás ujistit, že Česká republika si přeje svobodné a demokratické Bělorusko a bude i nadále podporovat všechny demokratické síly, a to jak při formulaci postojů Evropské unie vůči současnému režimu, tak podporou demokratických sil. Diktatura, násilí a potlačování svobody nemůže trvale zvítězit.

Přeji Vám mnoho úspěchů ve Vašem statečném boji za demokratické Bělorusko.

S pozdravem

Václav Klaus
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama