ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2011 18:37:00

Slíbili jsme, že Julínkovy regulační poplatky sociální demokracie zruší

Slíbili jsme, že Julínkovy regulační poplatky sociální demokracie zruší

Prohlášení stínového ministra zdravotnictví ke stanovisku Michala Haška ohledně poplatků ve zdravotnictví

Michal Hašek dnes v rozhovoru pro Hospodářské noviny prohlásil, že poplatek za recept, popřípadě poplatek za pohotovost či pobyt v nemocnici jsou možné a chtěl by je zachovat. K tomuto stanovisku jako stínový ministr zdravotnictví konstatuji, že stále platí program sociální demokracie, který nebyl jakkoliv změněn, a ve kterém je jednoznačně dán slib, že Julínkovy regulační poplatky sociální demokracie zruší. Jediný poplatek, který sociální demokracie dlouhodobě připouští, je příspěvek na stravu v nemocnici.

S tímto slibem a programem byl i Michal Hašek zvolen hejtmanem a poslancem. Negace tohoto slibu bez předchozí diskuse ve stínové vládě, v Předsednictvu ČSSD, případně na sjezdu sociální demokracie je tudíž soukromým názorem Michala Haška. Mrzí mne, že s tímto návrhem Michal Hašek nepřišel ani na stínovou vládu ani na Předsednictvo ČSSD, abychom o něm mohli případně diskutovat. Naopak, ještě nedávno Michal Hašek, a to jak uvnitř sociální demokracie, tak veřejně, aktivně obhajoval slib zrušení poplatků ve zdravotnictví.

Žádám proto Michala Haška, aby svůj návrh předložil k diskusi v orgánech sociální demokracie dříve, než jej začne veřejně prezentovat, navíc mylně téměř jako oficiální stanovisko celé sociální demokracie.

Názorový obrat Michala Haška je jednoznačným krokem ke sblížení programu sociální demokracie s programem ODS a TOP 09, což považuji za nepřijatelný posun doprava.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama