PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2011 13:14:00

Jde o jednu z účinných forem boje proti korupci

Jde o jednu z účinných forem boje proti korupci

Odpověď na otázku: Jaký máte názor na chystané zveřejňování informací ministerstva vnitra o veřejných zakázkách zadaných tímto resortem na jeho webových stránkách?

Nejde pouze o zveřejňování zakázek, ale také zveřejňování informací o jejich průběhu. Jde o jednu z účinných forem boje proti korupci. Pokud jsou jasně zadána pravidla a kriteria výběru, pokud si jejich dodržování a vyhodnocování mohou jak účastníci, tak veřejnost průběžně kontrolovat a pokud je známo složení výběrových komisí a jejich závěrečná stanoviska, pak jde o transparentní výběr. Veřejné zakázky se “životopisem” na internetu je krok správným směrem, který se stává běžnou formou práce na všech stupních státní správy.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama