Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2011 15:02:35

Odmítáme, aby se nedostatek finančních prostředků řešil na úkor pacientů

Odmítáme, aby se nedostatek finančních prostředků řešil na úkor pacientů

Stanovisko k současné situaci ve zdravotnictví

KSČM vítá první odpovědný krok ministra zdravotnictví L. Hegera v řešení problémů českého zdravotnictví v rámci akce nemocničních lékařů "Děkujeme, odcházíme". Chce věřit, že to je počátek kompromisu, po kterém KSČM od samého vzniku této krize volala. Lékařům tak bude umožněno stáhnout podané výpovědi a zajistit spolu s ostatními odpovědnými subjekty pro pacienty tolik potřebnou zdravotní péči.

KSČM zásadně odmítá, aby se nedostatek finančních prostředků řešil na úkor pacientů, to znamená poplatky v nemocnicích a jejich navyšováním. Zároveň nelze podpořit rušení tisíců akutních lůžek bez předcházející seriozní důkladné analýzy potřebnosti těchto lůžek v jednotlivých regionech a spolupráce se zástupci krajů.

Pro KSČM je také nepřijatelné, aby akce lékařů, kterou se snažili poukázat na špatné financování a plýtvání penězi ve zdravotnictví i na nespravedlnost v odměňování zdravotníků, byla zneužita proti nim nebo pro uskutečňování takových změn v oblasti zdravotnictví, které by navyšovaly již tak vysokou spoluúčast pacientů či zhoršovaly jejich přístup ke zdravotní péči.

Soňa MARKOVÁ, poslankyně Parlamentu ČR, stínová ministryně zdravotnictví

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama