Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2011 19:06:33

Boris Šťastný ví, že došlo minimálně k porušení etiky

Boris Šťastný ví, že došlo minimálně k porušení etiky

Tisková zpráva ČSSD - Boris Šťastný by měl okamžitě rezignovat na post člena Správní rady VZP

Celá země v dnešních dnech debatuje o hrozícím nebezpeční zhroucení systému poskytování zdravotní péče v důsledku odchodu několika tisíc nemocničních lékařů. V tomto světle proto považuji za naprosto skandální informace o pronájmu kancelářských prostor pro pětici pracovníků VZP, za což inkasuje zhruba šedesát tisíc korun měsíčně manželka Borise Šťastného, toho času člena Správní rady VZP a předsedy Zdravotního výboru PSP ČR. Považuji to za absolutně zřetelný důkaz konfliktu zájmů.

Proto jsem dnes také Borise Šťastného veřejně vyzval k rezignaci na post člena Správní rady VZP. ČSSD dlouhodobě upozorňuje na plýtvání finančních prostředků VZP, které nemají sloužit k obohacení politiků v jejích orgánech, ale jsou určeny pro zajištění kvalitní a dostupné zdravotní péče pro pacienty. Pan Šťastný by se rovněž měl zamyslet nad vlastní kritikou stávkujících lékařů, neboť on sám je jedním z těch, kteří nepříznivou situaci s financováním platů lékařů fakticky způsobují. Boris Šťastný, sám vystudovaný lékař, jistě dobře ví, že v tomto konkrétním případě došlo minimálně k porušení etiky. Měl by tedy ihned vyvodit osobní odpovědnost.
 
Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama