Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2011 20:18:00

Mobilizace armády jako řešení krize je absolutní nesmysl

Mobilizace armády jako řešení krize je absolutní nesmysl

Vláda by měla promítnout 2 miliardy korun do zvýšení tarifních platů lékařů.

Dnešní odmítnutí lékařů brněnské vojenské nemocnice nahradit odcházející nespokojené lékaře jasně ilustruje, že vládní snaha řešit kritickou situaci ve zdravotnictví mobilizací armády je i vzhledem k omezeným kapacitám armádních lékařů zcela nefunkční a iluzorní řešení. ČSSD od začátku upozorňovala na to, že polní nemocnice, vojenské vrtulníky ani nasazení desítek vojenských lékařů nemůže plnohodnotně nahradit a zajistit kvalitní lékařskou péči tisíců odcházejících anesteziologů, gynekologů a dalších specialistů.

Vládní snaha o nasazení armády místo maximální snahy o dohodu a zajištění plnohodnotné zdravotní péče i po 1. březnu je tak v této vážné chvíli jen dokladem naprosté improvizace a bezradnosti Nečasovy vlády. ČSSD je přesvědčena, že je společenskou i politickou odpovědností vlády Petra Nečase, aby s nespokojenými lékaři okamžitě obnovila jednání a jejich prostřednictvím směřovaly obě strany k zajištění plnohodnotné a dostupné zdravotní péče tak, jak to občanům naší země zaručuje Ústava ČR. V zájmu dosažení kompromisu by vláda měla promítnout částku 2 miliard korun do zvýšení tarifních platů lékařů. Tyto prostředky lze získat uvnitř systému zdravotního pojištění.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama