Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2011 19:57:20

Změna stanov zabrání účelovému nabírání nových členů

Změna stanov zabrání účelovému nabírání nových členů

ÚVV ČSSD zvolilo poslední delegáty na březnový Sjezd ČSSD.

Dnes proběhlo poslední jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD před 36. Sjezdem ČSSD, který se bude konat 18. a 19. března 2011 v Brně. Proběhla dovolba delegátů mladších třiceti let a zároveň také dovolba delegátek. Vzhledem k tomu, že tato volba byla úspěšná, ČSSD má proto v tuto chvíli již uzavřen seznam všech delegátů s právem hlasovacím. Tito delegáti budou na březnovém sjezdu hlasovat například o novém předsedovi ČSSD, místopředsedech strany, budou schvalovat navrhované změny stanov nebo diskutovat o ideovém rámci nového střednědobého programu ČSSD.

V případě změny stanov dnes proběhla věcná diskuse týkající se stávajících návrhů na změny. Tyto změny by měli učinit sociální demokracii odolnější proti různým negativním vlivům, jako je například účelové nabírání členů nebo privatizace strany úzkými zájmovými skupinami. V návrhu na změnu stanov je rovněž nový systém přijímání nových členů, kdy každý zájemce o vstup do ČSSD by měl po dobu prvních šesti měsíců umožněno účastnit se všech stranických akcí, avšak bez hlasovacího práva.

Delegáti sjezdu budou mimo jiné hlasovat také o tom, zda se podaří posílit postavení žen na kandidátkách ČSSD anebo zda se o jeden rok prodlouží funkční období všech volených funkcionářů, počínaje předsedou místní organizace a konče předsedu ČSSD.

Bohuslav Sobotka, statutární místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama