Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2011 15:53:00

Naše základní hodnoty - solidarita, sociální rovnováha a udržitelnost

Naše základní hodnoty - solidarita, sociální rovnováha a udržitelnost

Bohuslav Sobotka, Robert Fico a Axel Schäfer v pátek v Praze otevřeli vzdělávací program Akademie sociální demokracie

Vrcholní představitelé tří sociálních demokracií ze třech evropských zemí – předseda slovenské SMER-SD Robert Fico, statutární místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka a zástupce německé SPD Axel Schäfer – dnes v Praze spustili vzdělávací program Akademie sociální demokracie.

Tento program zakládá platformu pro intenzivní vzdělávání sociálně-demokratických politiků a vytváří tak dosud chybějící možnost levicových stran v České a Slovenské republice spojit se k výměně zkušeností a společné práci na budoucím úspěchu sociálně-demokratických politik.

"Sociální demokracie se historicky vyznačuje tím, že hledá odpovědi na výzvy doby, které jsou realistické a zároveň neztrácejí ze zřetele základní hodnoty tohoto hnutí: solidaritu, sociální rovnováhu a udržitelnost. Jsem rád, že je tu projekt, ve kterém česká a slovenská sociální demokracie společně hledají odpovědi na výzvy dneška a pracují na programové a politické výbavě svých perspektivních politiků. Proto projekt Akademie sociální demokracie vítám a budu jej podporovat" uvedl předseda SMER-SD Robert Fico.

„Myslím, že je důležité zahájit debatu a hledat společně řešení aktuální finanční, společenské i sociální krize a formovat zásady dalšího směřování sociálnědemokratické politiky. Věřím, že právě Akademie sociální demokracie k této diskuzi a nalézání programových celospolečenských cílů velkou měrou přispěje,“ uvedl statutární místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Hlavním cílem akademie tak bude prohloubení informovanosti o sociální demokracii, o jejích hodnotách a záměrech a politice na česko-slovenské, evropské a v základních náčrtech i globální úrovni na počátku 21. století. Absolventi ASD odejdou vybaveni argumentačními schopnostmi a dovednostmi, solidní orientací v důležitých socioekonomických problémech a sociálně-demokratických odpovědích na ně. Akademie bude otevřená nejen pro sociálně-demokratické politiky, ale pro všechny sociálně-demokraticky smýšlející lidi, ať již ze soukromého či neziskového sektoru, a směřuje tak k posílení sociálně-demokratického hnutí v České a Slovenské republice.

„Pro debatu v Německu a v evropské sociální demokracii jsou obsahy a diskuse česko-slovenské Akademie sociální demokracie obzvláště významné a jsou tam sledovány s velkou pozorností,“ dodal k projektu zástupce německé SPD Axel Schäfer.

Akademie bude probíhat ve formě čtyř víkendů v průběhu půl roku. Místem konání je dvakrát Česká a dvakrát Slovenská republika. Vzdělávací program je realizovaný zastoupením Friedrich-Ebert-Stiftung v České a Slovenské republice ve spolupráci s Masarykovou Demokratickou Akademií (Česká republika) a Institutem Analýzy-Strategie-Alternativy (ASA) (Slovenská republika).

Více informací naleznete na www.akademiesocdem.cz
Pro další informace kontaktujte koordinátorku projektu v České republice:
Anna Kárníková, Friedrich-Ebert-Stiftung zastoupení v České republice,
anna.karnikova@fesprag.cz, +420 603 231 946

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama