Mgr. František Bublan

  • SOCDEM
  • Třebíč
  • Stálá komise Senátu pro Ústavu České republiky a parlamentní procedury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2011 15:28:00

Premiér Nečas má pro šmírování lidí zvláštní pochopení

Premiér Nečas má pro šmírování lidí zvláštní pochopení

Zdálo by se, že premiér Petr Nečas má pro šmírování lidí zvláštní pochopení. Nejdříve se naoko zlobí a říká, že je to nepřípustné, záhy však dotyčného provinilce pochopí a podpoří.

Nevýrazně se premiér zachoval při kauze sledování zastupitelů na Praze 11, která by v každé jiné demokratické zemi vyvolala daleko větší krizi a odchod bývalého šéfa ABL z vlády, a stejně se zachoval v případě ministra Dobeše. Jedinou výjimkou je případ ředitele Fondu životního prostředí Michálka, který si tajně nahrál rozhovory dosvědčující pokus o korupci a tunel na ministerstvu životního prostředí. Tam se premiér zachoval chlapsky a šmírování tvrdě odsoudil a pro pana Michálka nenašel vlídné pojmenování.

Závěr z tohoto jednání může být tento: buď má premiér zvláštní slabost pro „sledku ABL" a její aktivity, nebo se snaží stůj co stůj zachovat křehkou a poněkud antagonistickou koalici. To druhé bude asi správně. Je smutné, že jedinou synergií pro tuto vládu je snaha zůstat u moci co nejdéle a přehlížet a omlouvat vše, co by tento cíl mohlo ohrozit.

„Quo usque tandem Nečasi abutere patientia nostra" (jak ještě dlouho budeš Nečasi zneužívat naši trpělivost), může se ptát český národ tak, jako se ptal César Cattiliny.

František Bublan, poslanec ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama