Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2011 19:28:00

Rezignaci Vesecké vítám

Rezignaci Vesecké vítám

Česká justice nyní potřebuje především důvěru veřejnosti.

Vítám rezignaci Renaty Vesecké na post státní zástupkyně. S definitivní platností snad končí éra české justice, kdy došlo k celé řadě velmi nestandardních postupů při vyšetřování a kdy byly zřejmé politické tlaky na (ne)vyšetření závažných korupčních kauz. Jde zejména o kauzu Jiřího Čunka, bývalého vicepremiéra ve vládě Mirka Topolánka, jejíž součástí byla celá řada politiků stávající koalice včetně dnešního premiéra Petra Nečase a ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. 

Renáta Vesecká ve svém rezignačním kroku správně připomněla, že Jiří Pospíšil při svém prvním působení na ministerstvu spravedlnosti pokryl veškeré její kroky a jednání na ní napojených osob, pro které se vžilo označení justiční mafie.

Doufám, že Nejvyšší státní zastupitelství ČR pod vedením Pavla Zemana bude nyní schopno zásadně přispět ke zlepšení pověsti české justice. Více než kdy jindy proto nyní musí dbát principu „padni, komu padni“.

Jiří Dienstbier, stínový ministr spravedlnosti za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama