ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2015 13:35:48

Zatajování informací a jejich odmítání se stalo standardem Kulhánkovy koalice

Zatajování informací a jejich odmítání se stalo standardem Kulhánkovy koalice

Aktuální vyjádření J.Kotka ke zrušení opatrovníka města a k neposkytování informací vedením města

Permanentní zatajování informací a jejich odmítání se stalo standardem Kulhánkovy koalice. Na vyžádání znaleckého posudku na hodnotu MF haly odpověděl e-mailem sám primátor žoviálním nestandardním způsobem, že ho neposkytne, nicméně nevystavil ani formálně správné „Rozhodnutí“ pro možnost odvolání. Na aktuální žádost o zaslání stížnosti proti ustanovení opatrovníka města, JUDr.K.Jelínka, kličkuje vedoucí primátorova právního oddělení JUDr. Fraňková v důvodech odmítnutí takové informace. Mezitím nejznámější krajský státní zástupce, JUDr. Hrbotický (před Rampulou byl vrchním státním zástupcem) zrušil Rozhodnutí o ustavení opatrovníka, JUDr. K Jelínka, což město před 2 týdny radostně prezentovalo do médií. Spíše skandální než úsměvné argumenty pana Hrbotického byly, že advokát je podjatý a že se okresní státní zástupce z Rokycan nezeptal karlovarských reprezentantů moci, jestli s tím souhlasí.

Je evidentní, že současné vedení města a sám primátor Kulhánek se chovají, jako za nejtužší korupční vlády koalice ODS a ČSSD před rokem 2010. Proti odmítnutí stížnosti města jsem před podáním žaloby podal odvolání ke krajskému úřadu. Přestože město perem paní JUDr. Fraňkové napsalo kraji odlišné důvody odmítnutí a ani neposkytlo samotnou stížnost k posouzení krajskému úřadu, rozhodl tento o zrušení rozhodnutí města. Je tedy na vedení města, aby svůj nepochopitelný vzdor při neposkytování informací přehodnotilo, protože nesedí na magistrátě na soukromém pískovišti několika mafiánů, ale jsou zde dočasně ve veřejné instituci občanů.  

Také proti zrušení ustanovení opatrovníka jsem podal dozorový podnět. Těžko může uspět výše zmíněná výhrada krajského státního zástupce vyžadující vyjádření potrefených funkcionářů vedení města. Krajské státní zastupitelství jsem ve svých podáních označoval za podjaté stejně jako karlovarské a to provázaností kindlovské mafie, která propojením svých vysokých škol v K.Varech a Plzni zaplevelila státní instituce. Navržený opatrovník JUDr. Jelínek dlouhodobě monitoruje a konzultuje problémy korupčních a majetkových „Karlovarských kauz“. Je znalý poměrů, protagonistů i věcného obsahu kauz.

V roce 2011 při mém několikaměsíčním fungování (v pozici aktivní legitimace plynoucí z funkce 1.náměstka) zastupoval město K.Vary a zachránil městu majetek v řádu stovek mil. Kč (pravomocně rozsouzená neplatnost kupní smlouvy na prodej Lázní III …) V karlovarských provinčních poměrech upřednostnil své profesní nadání ve prospěch protikorupčních a majetkových střetů, které velmi významně ovlivnily a ovlivňují jeho kariérní i osobní postavení. Dal mu přednost před lukrativnějším, úzce komerčním angažmá. Navrhnul jsem ho na pozici opatrovníka také proto, že je u něj záruka neúplatnosti při hájení zájmů města.

P.S.

Toto vyjádření poskytuji s ohledem na bojkot zájmu regionálních redakcí o zasvěcené relevantní opoziční názory a stanoviska předkladatele podnětů
pro případ, že by došlo k posunu a redakce by chtěly vyvažovat oficiální stanoviska funkcionářů, zainteresovaných podnikatelů a méně orientovaných glosátorů.

Jiří Kotek, aktivista a zastupitel ve městě a kraji

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama