ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2015 9:31:52

Liberec od voleb spí jako Šípková Růženka

Liberec od voleb spí jako Šípková Růženka

Stojaté vody libereckého rybníčku zčeřila nedávno návštěva ministryně pro místní rozvoj Karly Šlechtové (ANO), která překvapivě ťala do vlastních řad.

To když zpucovala primátora Batthyányho (ANO) za nemohoucnost vedení města v přípravě projektů IPRÚ. Ve hře jsou 2 miliardy evropských dotací. O ně může podle ministryně přijít spolu s Libercem a Jabloncem nad Nisou dalších až 80 obcí.

Proč si ministryně nevyříkala s primátorem své výhrady mezi čtyřma očima? Proč ANO vykřičelo svou neschopnost do médií? Bylo důvodem zviditelňování se za každou cenu? Rozvoj má přitom ve své gesci náměstek Jan Korytář (ZpL), který ale zrovna chyběl. Napadá mne jediná odpověď - členové ANO netáhnou za jeden provaz. Ač jako mantru neustále opakují, že se nepovažují být politiky, hrají si své klasické politické hry. I na sebe navzájem. Jenže nemůže být líp tam, kde chybí stabilita. Kde svaluje vinu jeden na druhého.

Starostové pro Liberecký kraj navrhli, aby si přípravu IPRÚ vzal pod sebe primátor Batthyány. Co by to změnilo? Na rozdíl od náměstka Korytáře nemá primátor s čerpáním dotací žádné zkušenosti. Jeho profesní životopis obsahuje bílá místa. Nevíme nic o jeho předchozí praxi. Jeho práci v IT firmě, kterou se prokazoval před volbami, zpochybnila i média, když vyšlo najevo, že jej v oné společnosti nikdo nezná.

Politika je krásná věc, když se umí dělat. Ale neměli by na ni doplácet občané. Místo vzájemného osočování by se teď měli všichni pokusit ze dvou miliard evropských dotací zachránit, co se dá. Liberec totiž od voleb spí jako Šípková Růženka. A princ, který by ji vysvobodil, je v nedohlednu.

Martina Rosenbergová, zastupitelka za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama