ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2015 14:10:37

Zpravodaj jaro-léto 2015, Obec informuje

Zpravodaj jaro-léto 2015, Obec informuje

Sdělení občanům Dubence, týkající se poplatků, klimatických podmínek, university třetího věku a zprávy z matriky

 Poplatky 2015

Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás upozornit na uplynutí doby pro zaplacení poplatku za svoz odpadů a poplatků za psa, která byla do konce července 2015. Znovu připomínáme, že cena za svoz odpadů je 380,- Kč za osobu, nebo rekreační objekt. Ceny pronájmu svozových nádob jsou: Nádoba plastová 120Litrů 121,- Kč ročně, nádoba plechová 110 Litrů 135,- Kč ročně. Poplatek za jednou psa činí 100,- Kč ročně, za každého dalšího psa je poplatek 200,- Kč ročně. V případě, že nebudete mít uhrazeno do konce srpna, budeme rozesílat upomínky a požadovat správní poplatek 50,- Kč za každou odeslanou upomínku.

VYHLÁŠENÍ OBDOBÍ MIMOŘÁDNÝCH KLIMATICKÝCH PODMÍNEK

Hejtman Královehradeckého kraje vyhlásil období mimořádných klimatických podmínek. Jedná se o období, kdy je zakázáno: Kouření na lesních pozemcích, rozdělávání otevřeného ohně na lesních pozemcích a do vzdálenosti 50m od okraje lesního pozemku. Rozdělávání a udržování otevřeného ohně v přírodním prostředí. Táboření na lesních pozemcích a ve volné přírodě mimo vyhrazená místa. Odhazování hořících, nebo doutnáních předmětů na lesních pozemcích a ve volné přírodě. Spalování odpadů a dalších hořlavých látek na volném prostranství, jakož i jejich hromadění v blízkosti lesních porostů, polí s obilovinami a pícninami. Jízda parních lokomotiv bez přijatých protipožárních opatření. Vlastníkům, správcům a osobám zajišťující nebo provádějící hospodářskou činnost pro vlastníky lesů – je zakázáno pálení klestí a dřevních zbytků na lesních pozemcích a ve volné přírodě. Při lesních pracích používání mechanizačních prostředků, které nejsou opatřeny lapači jisker, nebo jiným zařízením zabraňujícím úletu karbonu u výfukových potrubí.

ZÁKAZ ODBĚRU POVRCHOVÝCH VOD

Odbor životního prostředí při městském úřadě ve Dvoře Králové nad Labem ZAKAZUJE BEZ NÁHRADY V CELÉM SPRÁVNÍM ÚZEMÍ ORP (obce s rozšířenou působností) DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM odběr povrchových vod z vodních toků, vodních nádrží na vodních tocích a odběr podzemních vod z domovních studní za účelem plnění zahradních bazénů, zálivky zatravněných ploch, kropení zpevněných ploch, mytí aut a jiné techniky.

Sbor pro občanské záležitosti

pořádal od 1.2 do 3.3.2015 počítačový kurz všeobecných znalostí pro seniory, účastnilo se 11 účastníků. Tento kurz byl věnován především využití počítače ke komunikaci prostřednictvím internetu, využití internetového bankovnictví, psaní e-mailů a podobně.

10.2.2015 se konal sraz seniorů v zasedací místnosti obecního úřadu. Součástí setkání byla přednáška pana Baudyše a jeho ženy a cestě po Mexiku. Další sraz proběhl 23.6.2015, kdy si senioři mohli poslechnout a zatančit při hudebním programu dua Pohoda z Jaroměře.

Jarní divadelní sezóna v Jaroměři byla také velmi úspěšná, celkem 13 abonentů se pravidelně účastnilo divadelních představení. Jen ve zkratce, v lednu proběhla hudební komedie „Miluji Tě, ale“, účinkovali Daniela Šinkorová, Lumír Olšovský, Roman Vojtek a další. V únoru představení Klicperova divadla „Velká mořská víla“ s P. Tomicovou, I. Smečkovou Bencovou a P.Štorkovou v hlavních rolích. V březnu bylo velice zajímavé představení Bratislavského hudobného divadla a to komedie „Mandarínková izba“ s M.Kramárem, Z.Tlučkovou a dalšími. Rovněž další představení v březnu „Do ložnice vstupujte jednotlivě!“ bylo plné zvučných jmen a dobrých hereckých výkonů, hráli M.Bočanová, A.Gondíková, L.Vaculík, F.Tomsa a další. V dubnu proběhlo představení „Habaďůra aneb hosté pana Swana“ v podání divadelního spolku Vrchlický z Jaroměře a „Noc na Karlštejně“ kterou spředvedli členové divadelního spolku NA TAHU z Červeného Kostelce.

Na podzimní sezónu roku 2015 divadlo v Jaroměři připravuje „MAM’ZELLE NITOUCHE“, komedie z prostředí dívčího klášterního penzionu v podání divadelního spolku Jirásek Nový Bydžov, dále komedii „Dámský krejčí“ v podání divadelního spolku Vrchlický z Jaroměře. Poté představení „Sex pro pokročilé“ s Karlem Rodenem a Janou Krausovou v hlavních rolích. V září představení „Rodina je základ státu“, které představí Divadlo Palace Praha. V říjnu následuje zpracování „Kytice“ Karla Jaromíra Erbena v podání Klicperova divadla a pološílená komedie „Žena za pultem 2: Pult osobnosti“ v režii Petra Kolečka a s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem v hlavních rolích.

Virtuální universita 3 věku

již v roce 2014 se obec Dubenec stala kontaktním místem virtuální university 3 věku (VU3V) kterou zaštiťuje Provozně ekonomická fakulta při Zemědělská universitě v Praze. VU3V poskytuje osobám v pozdějším věku všeobecné, zájmové a neprofesní vzdělávání na vysokoškolské/univerzitní úrovni, které univerzity/vysoké školy již tradičně řadí do nabídky celoživotního vzdělávání. V Dubenci se prozatím počet studentů ustálil na 12.

V Dubeneckém kontaktním místě proběhly již tři semestry. Od října do prosince 2014 se senioři zabývali čínskou medicínou na naší zahrádce, od ledna do dubna 2015 barokní architekturou v Čechách a osobními financemi a na podzim pokračují od října do prosince 2015 budou studovat pěstování a využití jedlých hub a etiku, jako východisko z krize společnosti.

V případě, že máte zájem a chcete se zapojit do studia, kontaktujte paní Ludmilu Vobickovou, matrikářku obce.

MATRIKA

V roce 2015 jsme již měli čest do našich řad přivítat Petra Bureše (*14.2.2015) Lukáše Šárközi (*25.2.2015), Marii Magdalénu Mitiskovou (*11.3.2015), Oldřišku Šimkovou (*24.3.2015), Hanu Krušinovou (*15.4.2015), Václava Mráze (*10.7.2015 ), Lily Ann Rychlíkovou (*20.7.2015) a Adélka Horáková (*17.7.2015)

Naše řady opustili, pan Pavel Vačkář (*28.11.1944 - +10.5.2015) a pan Miroslav Horák (*19.2.1927 - +17.6.2015) – ČEST JEJICH PAMÁTCE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama