ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2015 14:14:14

Zpravodaj jaro-léto 2015, Kulturní okénko

Zpravodaj jaro-léto 2015, Kulturní okénko

Zprávy paní Renaty Derdové za obecní kulturu

 23. května jsme společně poprvé vyrazili na divadelní představení do Prahy, konkrétně na muzikál „Antoinetta – královna Francie“. Protože jsme nevěděli, zda budou mít občané o podobné kulturní vyžití zájem, rozhodli jsme se být opatrní a výhodné vstupné vč. dopravy jsme zajistili pouze pro 48 lidí. Vyjíždělo se v deset hodin dopoledne, návrat byl pak cca ve 21.00. O přepravu se postarala firma Osnado, kterou určitě využijeme i příště. Protože tato novinka měla mezi lidmi velký úspěch, plánujeme na období říjen/listopad další výjezd, tentokráte na činohru; opět budeme volit atraktivní herecké obsazení a především pak líbivý program známých pražských divadel. Zatím však nemáme nabídky – tyto dostaneme až 1.9. 2015, načež okamžitě zarezervujeme dostatek míst pro kulturychtivé spoluobčany. K dispozici bude 80 lístků a slibuji, že budete včas informováni ohledně jejich koupě. Doufejme, že se ve výsledku setkáme se stejným nadšením a dobrými dojmy jako po muzikálu, který byl opravdu fenomenální!

13. června proběhla „Dětská noc“ aneb dětský den trochu jinak. Díky několika málo dobrým duším se podařilo pro děti připravit krásné odpoledne, jehož součástí byla stezka odvahy, kde na malé ratolesti čekaly opravdu ošklivé až téměř hororové postavy s různými úkoly. Bohužel počasí nám vůbec nehrálo do noty a i když hromy a blesky by se nám docela hodily do strašidelné atmosféry, déšť už nám moc nevoněl. Proto jsme se stáhli do prostoru hasičárny, kde program pro přibližně třicet statečných dětí a dospělý doprovod pokračoval až do půl desáté. Nechyběla židličkovaná – oblíbená hra pro všechny generace, hod na terč v týmové spolupráci, padl rekord ve foukání bublin, to vše za pomlaskávání nad opečenými buřtíky. Našel se čas i na výrobu vlastních pohlednic - ty jsme pak prostřednictvím nafouknutých balónků poslali do světa (který mnohdy končil za areálem hasičárny J - podmínky byly skutečně nepříznivé). Na závěr barevného a veselého odpoledne jsme společně shlédli projekci filmu „Ať žijí duchové“, což bylo příjemnou tečkou celé akce.

Ráda bych tímto poděkovala všem spolu-pořadatelům včetně hasičů, kteří se podíleli na přípravě akce jako takové i na úklidu areálu hasičské zbrojnice. Bez vás by to prostě nedopadlo J. Současně s tím si dovoluji apelovat na rodiče malých dětí, kteří nedorazili – je smutné, když obec pořádá program pro mrňata, na který se pak dostaví hrstka účastníků. Zkuste jednou přemoct svoji pohodlnost a probuďte v sobě akčnost, ukažte svým dětem, že jste rodina do nepohody a že vás pár kapek neporazí. Svým nezájmem bohužel kazíte práci několika lidí, kteří přípravě dobrovolně věnují svůj volný čas a snaží se „něco dělat“. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama