Ing. Bc. Ivan Noveský

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2015 12:40:42

I slepé kuře může najít zrno

I slepé kuře může najít zrno

Pehe- připomenutí pozitivní role SSSR na vytvoření stabilních režimů na Severu Afriky a na Středním Východějako prevence migračních vln a islamistických výbojů

 Pan Pehe paradoxně upozornil na jednu skutečnost, na kterou jsme (tedy alespoň já) již zapomněli. Byť nemám rád SSSR (a díky zařazení mého otce na seznam exponentů pravice ÚV KSČ jsem byl občan 3. kategorie), je asi nutno si dějiny stále procházet: Pan Pehe má pravdu v jednom- SSSR pomohl v 60- a v 70- tých letech vytvořit diktátorské režimy (ale vždy s určitými pozitivními sociálními prvky) na severu Afriky a na Středním východě. Tyto režimy byly natolik prolidové (úmyslně nepíšu demokratické) a stabilní, jak mocensky, tak i ekonomicky, že bez problémů přežily 30 a více let. To je skutečnost, kterou je třeba "starému velkému bratrovi" (čti SSSR) přiznat a je to zapomenuto. A nebýt "nového velkého bratra" (čti USA), který zahájil masivní, vojenskou silou, realizovaný export "americké demokracie" do těchto stabilních států, mohly být tyto, byť nedemokratické, ale stabilní, státy stále bezpečné pro své obyvatele, pro Evropu, i pro celý svět. Masový exodus a Islámský stát by zkrátka nebyly, protože ti "zlí" diktátoři by to prostě nedovolili. Zapomínáme a tím jak se stále mění dějiny, některé věci již zapadají do dávné historie. Děkuji proto panu Pehemu za jeho (možná nechtěné) připomenutí pozitivní a státotvorné role "starého velkého bratra" (čti SSSR), která zvláště vyniká vedle destruktivní politiky"nového velkého bratra" (čti USA).
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama