Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2015 4:31:00

V USA uspořádali hon na Slovensko. Prý je zlé na imigranty

V USA uspořádali hon na Slovensko. Prý je zlé na imigranty

Čtenář novin se v dnešní době nenudí. Redaktor prestižního amerického deníku The Washington Post Ishaan Tharoor před několika dny šokoval své čtenáře: Slovensko přijme jen 200 syrských uprchlíků a i to pouze z řad křesťanů.

Ach ti zákeřní Slováci! Jak trefně poznamenal bloger Filip Endal, v přepočtu na obyvatele Slováci letos přijmou 5,2x více uprchlíků ze Sýrie, než přijaly celé... Spojené státy v roce 2014!

Evropa pak v roce 2014 přijala 34,6 krát více syrských uprchlíků na obyvatele než USA. Rád bych k tomu ještě dodal, že Slovensko stejně jako Česko má znatelně menší vinu na destabilizaci bezpečnostní situace v Sýrii, než jakou nesou Spojené státy. A Slovensko zatím nestaví žádnou zeď před uprchlíky na svých hranicích, ačkoliv USA mají tu svou na hranicích s Mexikem již hotovou.

O demokracii, kterou USA na celém světě tak vehementně prosazují ani nemluvě. Kdyby se naše vlády chovaly v souladu s demokratickou většinovou vůli svých občanů, nevkročil by na naše území ani jeden ilegální imigrant.

Na našem území by se mohl usadit pouze ten cizinec, který byl k nám pozván, přijel legálně, dodržuje naše zákony, žije v souladu s našimi zvyky, pracuje a platí daně. A pokud se to někomu z potenciálních zájemců o parazitování na naší statnosti nelíbí, ať se prosím otočí a jede si někam jinam. Třeba do bohatých muslimských států, které před vlastními bratry ve víře nekompromisně uzavřely brány.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama