Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2015 14:04:00

Hrůzný nález v Rakousku

Hrůzný nález v Rakousku

I ta nejvíce kamenná srdce Evropanů se musela alespoň na malou chvíli zastavit při hrůzném nálezu na rakouské dálnici 80 kilometrů od českých hranic.

 V chladícím voze, který kdysi vlastnila firma patřící do koncernu Agrofert, bylo nalezeno více než sedm desítek rozkládajících se těl utečenců zřejmě ze Sýrie i Afriky. Podle vyšetřovatelů se lidé v chladírenském voze nejspíše udusili, neboť sem nevedl žádný přístup vzduchu.

Ani takovéto hrůzné zkušenosti uprchlictví nezabrání, ale měly by rozhodně být vybídnutím pro obyvatele Evropské unie, včetně Čechů, k tomu, aby alespoň trochu otevřeli svá srdce, pokud jde o uprchlíky. Uprchlíci jsou lidské bytosti, které musely opustit své domovy, své rodiny, svou vlast, a vydat se do neznámé budoucnosti, a to často proto, aby nepřišli o to, co jim ještě zbývá. O život. V Evropě chtějí tito lidé hledat svou budoucnost. Několik desítek mrtvých nalezených v chladírenském voze ji už nenajde.

Nyní jde o to, aby, obrazně řečeno, slzy, které v těchto hodinách a dnech vyplakali evropští politici nad hrůzným nálezem, nebyly jen krokodýlími slzami. Je nutné začít otevřeně mluvit např. o příčinách konfliktu v Sýrii a hledat jeho řešení. To neleží „jen“ ve zničení Islámského státu, ale také v tom, aby byly obnoveny struktury syrského státu, které vcelku úspěšně před začátkem konfliktu fungovaly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama