Mgr. Michaela Marksová

  • SOCDEM
  • Hlavní město Praha
  • místostarostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2015 14:55:00

Věřím, že se podaří změnit spletitý sociální systém

Věřím, že se podaří změnit spletitý sociální systém

Jablonec navštívila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová.

 Na setkání v Tanvaldu i neformálním pracovním obědě v Jablonci se hovořilo o začleňování, o problematice sociálního bydlení, legislativních možnostech obcí i nástrojích státu. Odpoledne byla hlavním bodem programu diskuze se zástupci organizací poskytujících na Jablonecku sociální služby.

V zaplněné zasedací síni jablonecké radnice se mluvilo o problematice registrovaných a neregistrovaných sociálních služeb, o financování i administrativní zátěži, která se poskytovatelů dotýká. Paní poslankyně Pastuchová také zmínila připravované návrhy změn zákonů v sociální oblasti.

Cestu ministryně Marksové na Jablonecko připravili poslankyně Jana Pastuchová a senátor za Jablonecko Jaroslav Zeman.

"Diskuzi s paní ministryní vnímám pozitivně, problémy, s nimiž se tu potýkáme, ať už je to začleňování a zejména sociální bydlení, jsme pojmenovali zcela konkrétně. Paní ministryně pozorně naslouchala a s řadou problémů už byla seznámená. Sociální problematika je velmi široká a vyžaduje spolupráci mezi jednotlivými resorty," okomentoval ministerskou návštěvu primátor Petr Beitl.

"Věřím, že se nám do konce tohoto volebního období podaří nastartovat a uskutečnit změny, které napraví několikaletý spletitý sociální systém," zaznělo z úst ministryně.

"V Jablonci umíme vytvořit sociální bydlení odpovídajících kvalit a umíme se o potřebné postarat v rámci jejich přístupu a spolupráce, ale musíme mít jistotu, že stát nám dá potřebné legislativní nástroje a přestane vytvářet podmínky k obchodu s chudobou. Postaráme se o své potřebné, ale nechceme budovat systém, který do našeho města přitáhne další skupiny závislé na sociálních dávkách. Ruku v ruce s výplatou sociálních dávek musí být požadována a vymáhána i zodpovědnost," zdůraznil Petr Beitl.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama