Ing. Stanislav Juránek

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2015 21:54:00

Kraj finančně podpoří rehabilitaci tělesně postižených dětí

Kraj finančně podpoří rehabilitaci tělesně postižených dětí

Rada Jihomoravského kraje ve čtvrtek 27. srpna schválila finanční podporu pro Dětskou léčebnu pohybových poruch v Boskovicích.

 Konkrétně na pořízení rehabilitačního přístroje - stabilometrické plošiny. Tento přístroj je využíván pro testování a nácvik rovnováhy u dětí.

"Nejčastějším onemocněním u pacientů je dětská mozková obrna a dále pak ortopedické vady a poúrazové stavy, které mají negativní odezvu na pohybovém aparátu. Tím, že se pořídí tato plošina, tak dojde nejen ke zkvalitnění rehabilitační péče, ale pro lékaře bude dostupná i kompletní dokumentace o průběhu léčby, zejména v oblasti stability dítěte," řekl náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Stabilometrická plošina poskytuje i zpětnou vazbu, tímto umožňuje reedukovat držení těla a rovnováhy. Měřitelným kritériem, které lze u této metody využít, je počet pacientů s pozitivním zpětným efektem, za pozitivní výsledek by při užití stabilometrické plošiny bylo považováno zlepšení funkcí rovnovážného systému u 60 procent klientů.

"Celkové výdaje na pořízení tohoto přístroje činí 212 500 korun. Z vlastních prostředků Jihomoravského kraje uhradíme 42 500 korun. Na zbývající část, tedy 170 000 korun, bude podána žádost na ministerstvo zdravotnictví," dodal náměstek hejtmana Roman Celý.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama