JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2015 20:21:00

Do vědy v regionu půjde téměř 100 milionů korun

Do vědy v regionu půjde téměř 100 milionů korun

Rada Jihomoravského kraje schválila vyhlášení 1. výzvy k předkládání grantových projektů do programu SoMoPro 3. Tento prestižní program již na jižní Moravu přilákal 53 špičkových vědců z celého světa.

 Třetí SoMoPro (SoMoPro - South Moravian Region Programme for Distinguished Researchers) je více zaměřeno na oblasti posilující konkurenceschopnost Jihomoravského kraje na mezinárodním poli, jako jsou materiálový výzkum, informační a komunikační technologie či biotechnologie a biomedicína. Program je součástí Regionální inovační strategie. "Záleží nám na dalším rozvoji inovativní ekonomiky na jižní Moravě a příchodu nových domácích a zahraničních investic do sofistikovaných oblastí průmyslu, proto je podpora programu SoMoPro naší trvalou prioritou," uvedl hejtman Michal Hašek.

Program SoMoPro za šest let svého fungování podpořil 53 výzkumníků z 15 zemí světa více než 236 miliony korun. Program SoMoPro III začne ještě letos a je naplánován do roku 2020.

V rámci třetího pokračování programu půjde do jihomoravské vědy dalších téměř 100 milionů korun, z rozpočtu Jihomoravského kraje půjde polovina, zbývající část hradí Evropská komise. "Program SoMoPro se stal v průběhu své existence vzorem pro další podobné programy v celé Evropské unii. Dokazuje to, že Jihomoravský kraj má na evropské mapě vědy a inovací důležité místo," řekl hejtman Michal Hašek. Další podrobnosti najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama