MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2015 11:19:00

Přesuny jsou součástí našich závazků v rámci NATO

Přesuny jsou součástí našich závazků v rámci NATO

Vláda ČR v pondělí projedná přesun jednotek Ozbrojených sil USA na cvičení NATO Brave Warrior 2015 v Maďarsku, takzvanou „Danube Ride“ (Dunajská jízda).

 Přesun 2. mechanizovaného pluku z bavorského Vilsecku bude realizován ve třech termínech, přičemž první dva přesuny budou souviset s rekognoskací trasy přesunu hlavního proudu. Ten bude rozdělen do několika kolon tak, aby co nejméně zatížil dopravu na pozemních komunikacích. Na území ČR téměř bezvýhradně využije dálnice a rychlostní komunikace.

Termíny jsou stanoveny na 9. až 14. září, američtí vojáci stráví na území ČR vždy necelé dva dny s přenocováním v areálu Velitelství výcviku – Vojenské akademie ve Vyškově.

„Průjezd americké jednotky v každé koloně nepřesáhne dobu 48 hodin a představuje pro Českou republiku a její občany pouze minimální zatížení v podobě zvýšeného provozu na některých komunikacích. Jedná se o další z mnoha tranzitních průjezdů přes naše území, jen za první pololetí letošního roku jich po pozemních komunikacích bylo 105. Tyto přesuny jsou samozřejmě součástí našich závazků v rámci Severoatlantické Aliance, kde se těšíme pověsti spolehlivého člena a partnera,“ vysvětluje ministr obrany Martin Stropnický.

„Technické a logistické zabezpečení konvoje Danube Ride silami a prostředky Armády České republiky je připraveno. Věřím, že průjezd konvoje přes Českou republiku bude stejně jako v ostatních případech bezproblémový,“ uvedl náčelník Generálního štábu AČR Josef Bečvář.

Další podrobnosti zveřejní Ministerstvo obrany poté, co v pondělí přesun amerického konvoje projedná vláda.

Letos přes ČR šlo přes tři tisíce vojenských tranzitů

Za první pololetí letošního roku bylo přes území České republiky realizováno celkem 3 727 tranzitních průjezdů a přeletů příslušníků ozbrojených sil jiných států, z toho 3 622 leteckých. Po pozemních komunikacích se přes ČR v 18 silničních proudech a 87 samostatných přesunech přepravilo celkem 1 277 zahraničních vojáků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama