ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2015 14:49:00

Bezmála šesti miliony podpoří Liberec 58 sportovních klubů

Bezmála šesti miliony podpoří Liberec 58 sportovních klubů

Správní rada Sportovního fondu SML ukrojila další část z celkových 10 milionů korun, vyčleněných v letošním roce na podporu sportu v krajském městě.

 V rámci II. výzvy roku 2015 rozdělila mezi místní sportovní a tělovýchovné kluby částku v celkové výši 5 912 400 korun.

Návrh na přidělení dotací již schválili liberečtí radní. V září se materiálem budou zabývat zastupitelé. „Druhá letošní výzva na podávání žádostí o dotace se týkala podpory pravidelné sportovní činnosti libereckých klubů. Na odbor sportu a cestovního ruchu dorazilo v řádném termínu celkem osmapadesát žádostí a žádná z nich nezůstala bez dotace. Zamítnuta byla jen jedna žádost, která přišla po uzávěrce,“ uvedl primátor Tibor Batthyány, který je předsedou Správní rady Sportovního fondu.

Nejvyšší dotaci, a to 509 550 korun, získala TJ Lokomotiva Liberec 1. Třísettisícovou hranici dotace pak přesáhl taneční klub A STYL (374 250 korun) a florbaloví Draci FBC Liberec (373 500 korun). Až na jedinou výjimku posuzovala správní rada všechny došlé žádosti podle bodového hodnocení. Bez něj hodnotila pouze žádost místní Asociace školních sportovních klubů ČR, která sdružuje sportovní kluby základních škol. Ta získá dotaci ve výši 150 000 korun.

V letošní I. dotační výzvě, vyhlášené na podporu veřejných jednorázových, náborových a propagačních akcí, rozdělilo statutární město Liberec prostřednictvím Sportovního fondu 1 232 100 korun. Členové správní rady Sportovního fondu tehdy projednali 112 došlých žádostí a dotaci přidělili 89 z nich. V září se liberečtí radní a posléze i zastupitelé budou zabývat návrhu na přidělení dotací v rámci III. dotační výzvy roku 2015, která se znovu týká veřejných jednorázových, náborových a propagačních akcí.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama