Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2015 5:34:00

Zakáže OSN také cikánskou pečeni, vánoční betlémy a tři krále?

Zakáže OSN také cikánskou pečeni, vánoční betlémy a tři krále?

Výbor OSN pro odstranění rasové diskriminace vyzval Nizozemsko ke změně vánoční tradice Černého Petra, jenž vystupuje jako černoch bavící děti. Líčení na černo přitom podle výboru mnozí černoši vnímají jako připomínku otroctví.

 Kdyby tato zpráva nevyšla na seriózním serveru iHned.cz, myslel bych si, že jde o povedený fake nebo další mýtus, který se šíří v České republice o některé z mezinárodních organizací. Bohužel není. Opravdu tento výbor kritizuje Nizozemí za rasovou diskriminaci, protože Černý Petr (Zwarte Piet), který je v Nizozemí tradiční pomocník svatého Mikuláše, má načerněné tváře. To podle „odborníku“ z Výboru OSN pro odstranění rasové diskriminace ukazuje na údajné otrokářství.

Avšak možná nikdo neprozradil výše zmíněnému ctihodnému a nejvíce váženému výboru OSN, že Černý Petr má v Nizozemí černé tváře proto, že prolézá s dárky na Vánoce komínem. Prostě je takový kominík a kominíci mají černé obličeje. Nebo snad někdo ze zmíněných pánů a dam viděl kominíka s bílým obličejem?

Výbor OSN by měl řešit cikánskou pečeni a pomlázku

Asi se nebudu zabývat kritikou zmíněného výboru České republiky, protože mi přijde úsměvná. Spíše mu dám několik výborných podnětů, které by mohl na svých velmi důležitých zasedáních řešit.

Například na českých betlémech často drží kasičku černoušek, který děkuje lidem za peníze kýváním hlavy, což je zajisté rasismus a projev genderové nevyváženosti. Dále si Češi často a rádi dávají cikánskou pečeni nebo cikánské žebírko. Že by projev kanibalismu? A na závěr by měl výbor zkritizovat tři krále. Z toho „černého“ si neustále utahujeme a máme z něho legraci.

Prostě podle výborů OSN jsme nenapravitelní xenofobové a rasisti. A to ještě, kdyby věděli, že na Velikonoce bijeme ženy a oni nám za to dávají odměnu…to by asi ve výboru museli dát podnět k rezoluci. Prostě svět se zbláznil. A pokud bude řešit hlouposti namísto skutečných problémů jako vraždění lidí v Sýrii nebo Iráku, bude to u nás vypadat tak, jak to nyní vypadá.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Psáno pro blog idnes.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama