Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2015 18:14:37

Čína a Rusko představují záruku světového míru

Čína a Rusko představují záruku světového míru

Na světě jsou jen dva státy, které dokáží ochránit celosvětový mír. Nebýt Ruska a diplomatického jednání prezidenta Vladimira Putina, tak by ukrajinský konflikt přerostl v plošnou válku v celé Evropě.

 Rusko představuje svým způsobem pevnou hráz před rozpínavostí agresivního paktu Severoatlantické aliance, která se neustále rozšiřuje a to čím dál tím blíže k hranicím Ruské federace. To samozřejmě představitelé Ruska sledují s velkou nedůvěrou, neboť Severoatlantická aliance se celé roky dušovala, že NATO je jen obranný pakt. Ale realita je poněkud jiná. NATO není obranným paktem, ale v poslední době spíše útočným. Stačí zapátrat v paměti, kolik suverénních států v minulosti Severoatlantická aliance pomohla vojensky napadnout.

Ale nejen Rusko představuje vážného konkurenta Severoatlantické alianci a Spojeným státům. I Čína, která je neustále v západních médiích dehonestovaná, představuje vůči Spojeným státům a zároveň i vůči Japonsku pevnou mírovou hráz. Stačí si připomenout aktuální situaci v Jihočínském moři, kde se USA pokoušejí o námořní blokádu Číny. A proč se USA tak hořečně snaží o námořní blokádu Číny? Odpověď je jednoduchá. Čína se stala největším dovozcem ropy a dokonce předstihla USA, což pro Spojené státy představuje vážné ohrožení petrodolaru.

A zřejmě právě proto Spojené státy začaly pomalu obkličovat v Jihočínském moři uměle postavené ostrovy, které tam má Čína naprosto legálně postavené, neboť na tomto místě zasahuje do oblasti kontinentální čínský šelf. I tento konflikt v Jihočínském moři může v konečném důsledku přerůst v konflikt celosvětový, neboť USA si dělají neustále vojenské nároky na prostor, který vlastní Čína. A Čínská lidová republika se nevzdá svého území, které jí právem náleží!

Také nesmíme opomenout, že Čína je neprávem Západem obviňována z rozpoutání měnové války, když tři dny po sobě devalvovala juan. Je důležité se zmínit, že devalvace juanu nejvíce ublížila americkému dolaru. Naopak v budoucnu to bude mít pozitivní vliv na čínskou ekonomiku.

Kdyby nebylo silné diplomacie Ruska, tak by se z občanské války na Ukrajině stal konflikt, přesahující plošnou válku v Evropě. A nebýt diplomacie Číny, tak tak by se nejen USA čím dál tím více přibližovaly k územím, které  náleží jiným státům. A proto i z lokálního konfliktu v Jihočínském moři by se mohl stát konflikt celosvětový.

A proto jsem toho názoru, že Čína a Rusko jsou zárukou světového míru.

Petr Cvalín, člen okresního výboru KSČM v Domažlicích

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama