ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2015 21:41:39

Já na bráchu, brácha na mně

Já na bráchu, brácha na mně

Prezident Miloš Zeman zahájil návštěvu Čínské lidové republiky a dnes byl přijat svým protějškem, prezidentem Xi Jinpingem.

Netřeba zdůrazňovat, že jde o politickou událost prvořadého významu a tak jsem si s velkým očekáváním pustil v 19 hod. hlavní zpravodajský pořad ČT „Události“.

A výsledek? Prvních zhruba 11 minut uprchlíci, po nich OSN, pak elektronické pokladny, následovaly výkupy pozemků na dostavbu R 35 a pak to přišlo. Zhruba v 18 minutě věnovala ČT minutu a dvacet osm vteřin informaci o otevření konzulátu a návštěvě hrobu českého misionáře Karla Slavíčka (pobýval v Číně v 18. století).

Podstatnou část zprávy tvořily negativní reakce dvou poslanců Evropského parlamentu a zdůraznění, že čínská ekonomika je nyní v poklesu. A propos, co by takové Spojené státy či země EU za pokles z desetiprocentního meziročního nárůstu HDP na šest procent daly. A navíc – nepamatuji si, že by jakákoliv návštěva jakéhokoliv politika do USA byla komentována obdobně. Tedy návštěva země nikoliv na poklesu HDP, ale totálně zadlužené biliony dolarů.

Ale zpět k tomu hlavnímu. Za necelé 4 hodiny po návštěvě hrobu misionáře byl Miloš Zeman s chotí dvě hodiny hostem čínského prezidenta Xi Jinpinga s manželkou. Pro veřejnoprávní ČT zřejmě banální záležitost, pro kterou není v hodinovém hlavním zpravodajství místo.

Toto jsou stručná fakta dnešního dne a každý soudný člověk si udělá obrázek sám. Já k tomu jenom poznamenávám, že zpravodajka ČT v Číně Barbora Šámalová je sestra ředitele Zpravodajství  ČT Zdeňka Šámala. Tož já na bráchu, brácha na mně? A moje druhá poznámka – má cenu tuto „kvalitu“ ohodnocovat koncesionářským poplatkem, který každý z nás ČT platí?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama