ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2015 13:46:00

Ministr dopravy Ťok vystoupil společně s eurokomisařkou na dopravním panelu

Ministr dopravy Ťok vystoupil společně s eurokomisařkou na dopravním panelu

Ministr dopravy Dan Ťok přijal pozvání vystoupit v dopravním panelu Strategického fóra ve slovinském Bledu, které se konalo ve dnech 31. srpna až 1. září.

Fórum představuje významnou událost, na níž se setkávají vrcholoví političtí představitelé, experti a zástupci nevládních organizací. Již 10. ročníku se zúčastnili mj. předseda Evropské rady Donald Tusk, slovinský prezident Borut Pahor, ministři dopravy, financí a zahraničních věcí několika evropských států.

V rámci fóra se ministr dopravy Ťok rovněž setkal se svým slovinským protějškem Peterem Gašperšičem a s eurokomisařkou pro dopravu Violetou Bulc. Hlavními tématy jednání s eurokomisařkou bylo zavádění Evropské služby elektronického mýtného (EETS) a dopravní témata vztahující se ke stávajícímu českému předsednictví V4. Při této příležitosti ministr Ťok komisařku Bulc pozval na ministerskou konferenci států V4 v rozšířeném formátu k problematice BESIP, jež je plánována na 13. a 14. dubna 2016 v Praze.

BESIP je jedním z klíčových témat českého předsednictví V4. Ministr dopravy Ťok považuje za nezbytné, aby naše silnice byly bezpečnější a aby aktivity BESIPu byly více vidět. Uvedl, že zejména mladí řidiči patří na silnici mezi nejrizikovější skupiny a musí se hledat nástroje, jak počty tragických nehod u mladých řidičů snížit. „Pokud se budou více sdílet mezinárodní zkušenosti, dosáhneme lepších výsledků,“ řekl Ťok.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama