Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2015 20:36:32

Krajská muzea dostala finance na rozvojové projekty

Krajská muzea dostala finance na rozvojové projekty

Rada kraje podpořila několik rozvojových projektů krajských muzeí.

Rada kraje podpořila několik rozvojových projektů krajských muzeí.

„Středočeský kraj přes položku rozvojových projektů podporuje zajímavé výstavy, rekonstrukce expozic, práci se sbírkami a další související činnosti, teď bylo úspěšné Muzeum Českého krasu, Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy a Muzeum Mladoboleslavska,“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Muzeum Českého krasu získalo prostředky na nákup 2 skleněných vitrín, které budou využity při pokračování výstavního projektu „Jarmila Novotná – operní diva“ v Muzeu Českého krasu v Berouně.

Muzeum v Roztokách u Prahy dostalo příspěvek na realizaci mezinárodní výstavy začleněné do období celorepublikového projektu k výročí 1. Světové války s názvem „Pellé-Braunerová, zkřížené osudy mezi Čechami a Francií“.

Pobočka Mladoboleslavského muzea v Bělé pod Bezdězem obdrží zase prostředky na vytvoření čtyř plně funkčních koutků příruční knihovny v expozičních prostorách, v nichž budou umístěny knižní krabice s vybranými tématy z regionální historicko-kulturní tradice včetně vybavení audiovizuálním nosičem. Dále obdrží 4 samostatně stojící panely s vlastním osvětlením a skládací židle pro přednášky a besedy a vznikne i informační tabule o akcích před vchodem do pobočky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama