ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2015 15:46:12

Hejtman Petera jednal o přímém leteckém spojení s čínskou provincií Sečuán

Hejtman Petera jednal o přímém leteckém spojení s čínskou provincií Sečuán

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD) během cesty do Číny jednal s nejvyšším představitelem KS Číny v provincii Sečuán Wangem Dongmingem o spolupráci obou regionů.

Wang Dongming v úvodu jednání pogratuloval hejtmanu Peterovi k otevření generálního konzulátu v Čcheng-tu a vyjádřil podporu zřízení přímého leteckého spojení mezi Prahou a hlavním městem provincie Sečuán Čcheng-tu. „Shodli jsme se s panem tajemníkem, že budeme usilovat o otevření přímého leteckého spojení mezi Prahou a Čcheng-tu v nejkratším možném termínu,“ uvedl hejtman Petera.

Tajemník Wang také ocenil aktivity Středočeského kraje, který připravil v provincii Sečuán týden Středočeského kraje, během nějž představuje čínským podnikatelům i turistům českou kulturu, historii, kuchyni, hudbu, ale také investiční příležitosti a možnosti spolupráce s českými společnostmi. Hejtman Petera rovněž sečuánského představitele informoval o záměru zřídit v rámci inkubátoru firem organizace EUPIC zastoupení Středočeského kraje a pozval ho na návštěvu Středočeského kraje. Ten pozvání s díky přijal s tím, že je potřeba udržovat reciprocitu ve vzájemných návštěvách obou regionů, a zároveň přislíbil, že s sebou do Středočeského kraje přiveze delegaci čínských podnikatelů, aby navázali s českými firmami konkrétní spolupráci. Obě strany se rovněž shodly, že je potřeba spolupracovat také v oblasti vzdělávání, výzkumu a vývoje a v oblasti cestovního ruchu.

Hejtman Petera také podepsal s guvernérem provincie Sečuán Wei Hongem dohodu o spolupráci, a to na nejvyšší možné úrovni, čímž se Středočeský kraj stal jediným regionem v České republice, který ve spolupráci s čínskými partnery dosáhl takovéto úrovně spolupráce. Za Středočeský kraj podepsal hejtman Petera také memorandum o spolupráci v oblasti zdravotnictví a tradiční čínské medicíny.

Podporu přímému leteckému spojení vyjádřil i primátor města Čcheng-tu Tang Liang-zhi, který se setkal s hejtmanem Peterou a náměstkem ministra zahraničních věcí Lukášem Kauckým. Primátor připomněl, že Čcheng-tu zatím chybí přímé letecké spojení do střední a východní Evropy, a jeho zavedení považuje za významný krok vedoucí k podpoře obchodní spolupráce i cestovního ruchu. Zároveň nabídl veškerou pomoc při jednání o jejím zavedení. Vyjádřil také přání, aby město Čcheng-tu v budoucnu navázalo spolupráci s partnerským městem v ČR. Tím by podle náměstka Kauckého mohla být Praha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama