Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2015 22:43:06

Vadí vám imigranti? Teď to můžete dát najevo těm, kdo vlnu migrace vytvořili!

Vadí vám imigranti? Teď to můžete dát najevo těm, kdo vlnu migrace vytvořili!

Mnozí lidé – a Češi obzvlášť – mají sklon hledat viníky u každého problému, na který narazí, a vylít si na nich zlost, kterou jim ten problém přinesl.

Tento sklon je naprosto přirozený a vychází z předpokladu, že každý je zodpovědný za své chování. A pokud se jedná o skutečně závažný problém a jeho viník je nalezen, měl by tuto zodpovědnost nést.

.

A proč o tom teď píšu? Protože se to významně týká jednoho vážného problému, který trápí většinu Čechů, Moravanů a Slezanů – problému s imigrační vlnou. Zhruba 90 % občanů ČR odmítá – a to zcela logicky – přijmout imigranty z Afriky a Blízkého východu, kteří se nyní valí do Evropy. A mnoho z nás si jistě pokládá otázku, kdo za tuto imigrační vlnu může.

.

Jsou lidé, kteří z toho viní premiéra Sobotku a další politiky z proimigrantských stran typu ČSSD, KDU či TOP 09 a snaží se vylít si svoji zlost na nich. Ne zcela nesprávně. Tito politici mají na současné krizi svůj podíl viny, protože nedokázali (a často ani nechtějí) zrealizovat opatření, která by zamezila tomu, aby se imigranti dostali do ČR. Ale i kdyby tato opatření udělali, stále by řešili jen důsledek problému.

.

Je proto načase se zeptat: Kde má tento problém příčinu? Kdo zavinil současnou situaci? Odpověď je jednoduchá. Viníkem je ten, kdo rozvrátil státy, odkud k nám imigranti proudí. Ten, kdo způsobil, že se lidem již nechce žít v těchto státech – ať už kvůli tomu, že vinou války ztratili domov, nebo jen proto, že považují evropské přebujelé sociální státy za řešení ekonomických problémů, do kterých se kvůli válečným konfliktům dostali. Tímto viníkem jsou vojáci západních zemí – v první řadě vojáci USA, kteří tam prováděli řadu intervencí.

.

Byla to právě armáda USA, kdo pomohl rozvrátit Libyi, Sýrii a další země, zpravidla na Blízkém východě. V těchto zemích dříve panovaly sice málo demokratické, ale zato stabilní režimy, které jen málokoho motivovaly k odchodu. Když však místo těchto režimů nastoupil chaos a občanské války, lidé začali hledat útočiště v zahraničí a migrace výrazně vzrostla. Je navíc veřejně známé, že Kaddáfího režim zadržoval africké uprchlíky, kteří se přes Libyi snažili dostat ke Středozemnímu moři a dál do Evropy. Tyto migranty teď nic nedrží a mohou se sem volně dostat.

.

A viníky této situace budeme mít brzy doslova na dosah. V příštích dnech projede přes ČR konvoj vojenské techniky USA s názvem Dunajská jízda. (Soudruzi z Washingtonu mohli být o něco kreativnější a vymyslet jiný název, než použili jejich sovětští ideoví spřízněnci již v roce 1968, ale to jen tak na okraj). Pro nás, Čechy nespokojené s vlnou imigrantů, znamená tento konvoj jedinečnou příležitost, jak si vylít zlost na někom, kdo je za tuto imigraci zodpovědný.

.

Pravda, někdo může namítat, že největší podíl viny na tom mají američtí kmotři, kteří je tam poslali. Ovšem ty jen tak vytrestat nemůžeme (byť se o to můžeme přičinit – viz moje esej Demokracie rozkvétá, str. 45-46). Zato kolony vojáků v železných maringotkách jsou ideálním cílem k tomu, abychom si uvědomili, že viník imigrační vlny právě projíždí po našich dálnicích.

.

Proto bychom my, kdo nesouhlasíme s imigrací, měli těmto vojákům dát najevo náš nesouhlas s tím, co provádějí.  Slušně, v mezích zákona, nicméně dostatečně důrazně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama