ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2015 15:52:52

Středočeský kraj rozdělil peníze na dofinancování sociálních služeb

Středočeský kraj rozdělil peníze na dofinancování sociálních služeb

Středočeskému kraji se ve spolupráci s Asociací krajů ČR podařilo získat finanční prostředky na dofinancování sociálních služeb ze státního rozpočtu i letos, a to ve výši 85,254 milionu korun. Kraj měl zároveň v rezervě, která slouží rovněž k tomuto

 Rozdělení celkové částky ve výši téměř 105 milionů korun na dofinancování sociálních služeb v roce 2015 schválilo Zastupitelstvo Středočeského kraje 22. září. Kraj tedy letos finančně podpoří sociální služby v celkovém objemu 913,784 milionu korun.

„Jsme rádi, že jsme společnými silami dosáhli cíle získat finanční prostředky ze státního rozpočtu, které mají pro naše poskytovatele sociálních služeb nemalý význam a přispějí jak k zachování pracovních míst, tak k udržení širokého rozsahu sociálních služeb pro naše občany,“ prohlásil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Finanční prostředky byly rozděleny transparentním a nediskriminujícím způsobem rovnoměrně mezi poskytovatele sociálních služeb až do výše disponibilních prostředků v souladu s prioritami Středočeského kraje, uvedenými ve Střednědobém plánu rozvoje sociálních služeb na období 2015–2017.

„Díky těmto prostředkům bylo možné dofinancovat sociální sféru, a docílit tak toho, že některé středočeské sociální služby dokonce obdržely vyšší dotaci než v roce 2014.  To výrazným způsobem dopomohlo k udržení vysokého standardu poskytování těchto služeb,“ dodala radní pro oblast sociálních věcí paní Emilie Třísková (ČSSD).

 .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama