PaedDr. Mgr. Augustin Karel Andrle Sylor

Zemřel 15.4. 2021 po těžké nemoci ve věku nedožitých 75 let
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2015 10:56:00

Řád Elišky Přemyslovny patří ženám, na které se zapomíná

Řád Elišky Přemyslovny patří ženám, na které se zapomíná

Nadační fond Elišky Přemyslovny bude letos poprvé udělovat Řád Elišky Přemyslovny, a to výhradně ženám, které působí v charitativní a sociální oblasti. Právě tyto ženy si podle prezidenta fondu Augustina Karla Andrleho ocenění zaslouží nejvíce.

„Zapomíná se na ně. Nicméně svou péčí o staré a nemohoucí lidi dělají pro nás všechny nesmírně záslužnou práci a málo kdo to ocení. To bych do budoucna ale chtěl změnit,“ konstatuje Andrle.

V pátek 25. 9. v 10: 00 si z Poslanecké sněmovny odnese Řád EP přibližně dvacítka žen z nejrůznějších charit a sociálních zařízení celé republiky. V prvním ročníku nebudou ale  mezi nositelkami Řádu EP chybět ani spisovatelky nebo historičky, které se podílely na samotném pozvednutí jména české královny Elišky Přemyslovny
Poslanec Andrle už v červnu požádal oficiálně arcibiskupa Dominika Duku o její blahořečení a na tiskové konferenci představil model sochy k blížícím se oslavám 700-letého výročí Eliščina syna Václava (Karla IV.) 

Ve Sněmovně navíc leží novela zákona o Státních svátcích, kdy poslanec a prezident NFEP v jedné osobě spolu s dalšími poslanci navrhují 31. srpen jako významný den pro českou státnost, neboť v tento den v roce 1310 došlo ke pojení dynastií Přemyslovců a Lucemburků sňatkem mezi Janem Lucemburským a Eliškou Přemyslovnou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama