Mgr. Igor Jakubčík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2015 6:26:00

Kvóty nemohou přispět k řešení migrační krize

Kvóty nemohou přispět k řešení migrační krize

Prvním bodem jednání dnešní schůze výboru pro evropské záležitosti byla problematika migrace. Před poslanci vystoupil ministr vnitra Milan Chovanec, státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza, zástupci Policie ČR a ministerstva zahraničí.

Poslanci byli seznámeni s aktuálními čísly migrantů v České republice a mezinárodní situací. V současnosti je v uprchlických zařízeních na našem území obsazeno 876 míst, dalších 680 je připraveno. Mezi zadrženými je 153 dětí, 92 žen a 631 mužů. „Ministr vnitra informoval o tom, že uprchlíci ze Sýrie tvoří největší část osob, které jsou u nás zachytávány,“ uvedl Igor Jakubčík, místopředseda výboru pro evropské záležitosti.

Na přetřes přišla i diskuze o kvótách, které Česká republika odmítá. „Jednoznačně podporujeme postoj české vlády. Kvóty nemohou přispět k řešení migrační krize, nic nevyřeší. Jak budeme nutit lidi, kteří mají nějaké cíle nebo vize, proč míří například do Německa, většinou za příbuznými, kteří jsou jim schopni vytvořit nějaké zázemí, aby se přemístili do jiné země? Česká republika je solidární, chceme pomoci, ale jsme přesvědčeni, že systém kvót nebude v praxi fungovat,“ zdůraznil Igor Jakubčík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama