Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2015 17:34:09

Už je to tady. Svobodní označují své konkurenty za hlásnou troubu Ruska

Už je to tady. Svobodní označují své konkurenty za hlásnou troubu Ruska

Krátká glosa k praktikám, ke kterým se (ne)Svobodní uchýlili při propagaci své chystané demonstrace.

Že Svobodní už dávno nejsou protisystémovou stranou, na to už jsme si celkem zvykli. Ale musím uznat, že to, co předvádějí teď, překvapilo i mě. Nejprve svolali na příští pondělí svoji demonstraci na Jungmannovo náměstí v Praze, i když v té době již bylo veřejně známé, že se v tu samou dobu uskutečnína Hradčanském náměstí jiná demonstrace s podobným cílem. A aby přetáhli co nejvíce lidí z té dříve svolené akce na tu svojí, napsali na FB událost toto:

,,Ohlašovatel této akce (té na Hradčanském nám., pozn. JS) je hlásnou troubou Ruska. Veřejně se od této akce distancujeme a varujeme demonstranty, kterým jde o seriózní protest proti kvótám, aby neposloužili úplně jiným zájmům. Příspěvky na podporu té druhé akce nebudeme tolerovat.´´

Že Svobodní nechtějí připustit diskuzi o tom, zda udělali správně nebo ne, se bohužel dalo celkem očekávat. Ale co je horší - označovat lidi s jiným než oficiálním názorem za hlásnou troubou Ruska je praktika, která dosud byla bězná jen u pravdoláskařů, eurohujerů a obecně u mainstreamu. A Svobodní tím ukázali, že právě k mainstreamu se zdatně přibližují.

Každopádně doufám, že členům Svobodných se to nelíbí stejně jako mně a že podle toho budou hlasovat i v listopadových vnitrostranických volbách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama