ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2015 16:48:54

Prostě jsme prohráli

Prostě jsme prohráli

Aneb jedni staví ploty, druzí žalují Brusel, my připravujeme doklady...

Pamatujete volební slogan Hnutí ANO? Jedno z jejich hesel znělo: „prostě to uděláme“ a já dnes čtu od pana poslance Komárka „prostě jsme prohráli“ a bylo prý to fér! O čem že to mluví? Prostě o povinných kvótách pro uprchlíky! A k tomu informace, že v pondělí bude vláda jednat o tisku 150.000 dokladů pro budoucí migranty do ČR za bratru 6 milionů korun a ministr spravedlnosti Pelikán (ANO) čeká od migrantů žaloby na ČR!

Zdá se, že divadelní kus „Slovanské migrantské tance české vlády“ spěje do svého posledního dějství. Nemá smysl zde popisovat chronologii této komedie, na jejímž počátku byl hrdinný postoj premiéra, ministra financí a dalších. Každý to zná a teď už je jasné, že tato vláda svoji povinnost, kterou má z ústavy, totiž hájit zájmy občanů naší země, zkrátka plnit u ilegálních migrantů nebude. Mohla by se „vyautovat“, jak výstižně pravil pan premiér a mohlo by to jejím členům a jejich kamarádům přinést potíže v Bruselu.

Za tohoto stavu je třeba s čistou hlavou a bez emocí sociálních sítí zvážit, co dělat dál. Zpoza svých určitých zkušeností, kdy jsme agrárníci občas sáhli k velkým nátlakovým akcím včetně blokády dálnice, které jsou nejjednodušší a které je možno požít kdykoliv, vidím možnosti tři.

Ta první je nic nedělat, poslouchat slovní eskapády pana premiéra, který s úsměvem jemu vlastním tak krásně a nepochybně vše vysvětlí a okecá. A také pana místopředsedy vlády Babiše, který občas mluví velmi zajímavě a lidem z duše, ale při hlasování na vládě zvedá se svými ministry za ANO ruku v opačném gardu.

Druhou možnost nabízejí sociální sítě a četné roztříštěné a málo početné demonstrace, kde zaznívá požadavek na odstoupení vlády a vystoupení z EU. Teď, kdy jsme totálně ekonomicky napojeni na Německo, kdy zde zahraniční kapitál dělá 80% HDP České republiky, kdy čeští zemědělci, obce a města a další segmenty berou z bruselského přerozdělování velké dotační částky? Spočítal to někdo a ptal se adresátů, co by na to řekli?

Třetí možnost je připravit pro voliče alternativu a v koordinaci, chcete-li moderaci, s dvěma předsedy vlád z minulosti a současným prezidentem republiky připravit celorepublikovou, plošnou, postupnou a nenásilnou akci s názorovým zapojením širokých vrstev obyvatel. Tak, aby bylo jasno, co tento národ chce a ne co chtějí četní aktivisté, mnozí dnes už silně zbarvení do hněda. Samozřejmě, že je třeba občanům podat veškeré informace, aby se mohli rozhodnout. Jsem pro toto řešení a budu je aktivně podporovat a prosazovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama