ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2015 13:19:54

Záchranáři mají nové sanitky. Klíče převzali od hejtmana

Záchranáři mají nové sanitky. Klíče převzali od hejtmana

Zástupci všech územních oddělení Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje (ZZS JMK) převzali 6. října 2015 v brněnském sídle ZZS JMK z rukou hejtmana Michala Haška prvních deset z celkového počtu 27 sanitních vozů Rychlé lékařské pomoci.

 



Nové vozy v hodnotě 80 milionů korun obnoví do konce letošního roku významnou část vozového parku jihomoravských záchranářů. Jejich dodávka je součástí projektu s názvem „Zlepšení technologického vybavení ZZS JMK za účelem zvýšení efektivní akceschopnosti ZZS JMK, p.o.“ financovaného z prostředků Evropské unie a Jihomoravského kraje.

"Dnes jsem předal prvních deset vozů. Dalších 17 bude předáno do konce letošního roku. Od roku 2012 jsme do ZZS JMK investovali téměř 300 milionů korun do 3 nových výjezdových stanovišť v Brně. V roce 2013 to bylo do nákupu 17 sanitek 34 milionů korun, připravujeme na příští rok výstavbu nové stanice ve Znojmě nákladem cca 60 milionů korun. Investice do záchrany životů a ochrany zdraví je pro mne jako hejtmana Jihomoravského kraje prvořadou prioritou," uvedl hejtman Michal Hašek.

Hejtman popřál záchranářům, aby tyto sanitky vždy dojely k pacientům včas. "Lidem na jižní Moravě, kteří potřebují vaši pomoc, chci popřát, aby se jim vždy včas dostala. Investice do veřejného zdravotnictví však nemůže být jen investicí do betonu, případně nové techniky či vozidel. Intenzivně budeme jednat s ministrem zdravotnictví o odměňování pracovníků ve zdravotnictví," sdělil hejtman Michal Hašek. Jak uvedl, lidé, kteří svoji práci berou jako poslání, si zaslouží adekvátní ohodnocení.

"Nová výjezdová základna se začne stavět ve Znojmě a do budoucna je přáním krajské samosprávy budovat takováto integrovaná střediska. Ve Znojmě to bude středisko společné pro záchranáře, policii i hasiče. Jste základní složka Integrovaného záchranného systému a budu rád, když budou tyto složky vždy perfektně fungovat v jakékoliv situaci, kdy to bude zapotřebí,“ řekl hejtman Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama