Pavel Marek

  • ANO 2011
  • Hradec Králové
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2015 13:52:33

Je výhodný prodej pozemků firmě ČSOB pro město Hradec Králové?

Je výhodný prodej pozemků firmě ČSOB pro město Hradec Králové?

Zastupitelstvo Města Hradec Králové schválilo na svém mimořádném zasedání prodej pozemků u Aldisu firmě ČSOB. Ta zde chce postavit administrativní budovu, kde najdou zaměstnání občané nejen HK.

 Svolání tohoto zastupitelstva bylo narychlo a materiály zastupitelé dostali pouze několik hodin dopředu.

Město se prodejem zavazuje, mimo jiné, postavit lávku přes Labe do tří let od vydání územního rozhodnutí. Při nesplnění hrozí vrácení přes 9 mil. Kč  kupujícímu. Stavba lávky byla v plánu již od roku 2001, ale město od tohoto záměru po bitvě s připomínkami tehdy upustilo.

Cena prodeje pozemků je 3500 Kč za m2. V roce 2006 odhady určovaly cenu pozemku na 7000 Kč za m2 a město v roce 2001 kupovalo pozemky v této oblasti za 6000 Kč za m2. Podotýkám, že tzv. cenou obvyklou v daném místě se prodej řídí i běžným občanům a to i zcela mimo realitu.

K dispozici zastupitelé neměli žádnou smlouvu, kde se kupující zavazuje za tuto pobídku pro město cokoliv udělat. Při vědomí problematické minulosti těchto pozemků, složitosti jednání a nestandardního řešení včetně nevýhodné smlouvy pro město s dalšími riziky, jsem se rozhodl tento prodej za těchto podle mne pro město nevýhodných podmínek nepodpořit a zdržel jsem se hlasování. I to jen proto, že věřím, že ČSOB by mohlo být dobrým partnerem řady projektů pro občany v Hradci Králové.

Pavel Marek zastupitel města Hradec Králové za ANO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama