JUDr. Ivan Přikryl

bývalý náměstek na MMR, šéf Úřadu vlády, člen exekutivy ICA.
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2015 17:32:28

V dostupném bydlení nám ujíždí vlak. Nebo již ujel?

V dostupném bydlení nám ujíždí vlak. Nebo již ujel?

David Cameron dnes , 7. 9. přednesl projev před svými spolustraníky, který startuje volební kampaň. Bytová politika byla na předních místech. U nás? Klid, mír, spokojenost. Levice i pravice mlčí.

 Dnes David Cameron pronesl projev před svými straníky, ve kterém se věnoval bydlení. Dostupné bydlení, zejména pro mladé lidi, považují konzervatisti za svoji prioritu. Proto oznámil uvolnění pravidel, aby vlastnické bydlení bylo více dostupné.

"Když generace mladých dvaceti a třicetiletých lidí se každé ráno probouzí ještě pořád ve svých dětských ložnicích, to by mělo být signálem a budíčkem pro nás, že to není v pořádku", řekl pan Cameron publiku.

Perspektivu spatřuje nikoliv jen v tlaku na nízkonákladové stavby ale v nabídce "startovacích bytů" pro tuto generaci. Ta směřuje pro ty, co si kupují své první bydlení a je jim méně než 40 let.

Cena za "startovacích bytů",  bude omezena na 250 až 450 tis. liber v Londýně - a ti, kteří tyto byty koupí je nebudou mít možnost spekulativně prodat na trhu se ziskem, omezení prodeje potrvá nejméně 5 let. Slíbil "novou bytovou politiku vlády" a výstavbu až 200.000 bytů do roku 2020!

 Bude proto třeba koncipovat také finanční nástroje a speciální hypotéky za tímto účelem.

Také charita, podle charity Chetlter, ústy ředitele pana Cambella Robba by toto přivítala. Dostupné bydlení tato země nutně potřebuje, řekl.

(zdroj - zprávy BBC)

Celý svět se dostupným bydlením zabývá. A to v Británii existují 2 miliony bytů v Bytových asociacích, které jsou určeny pro lidi v potížích. Tento projekt je však namířen na pracující mladé lidi se schopností dosáhnout na vlastní bydlení za rozumnou cenu.

Poznámka: Čím dál víc podléhám skepsi, že na takové formy reformy naší bytové politiky neslyší, bohužel, levice, natož naše pravice. To, co se připravuje je jen nesmělý krůček a ještě k tomu pochybuji, že správným směrem. Cíl koncepce sociálního bydlení totiž řeší jen bezdomovectví, a na mladé lidi či seniory zaměřeno není.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama