PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2015 20:40:37

Smutná středa v Evropském parlamentu

Smutná středa v Evropském parlamentu

Merkel a Hollande se předvedli

        Dnes, 7. října 2015, vystoupili v Evropském parlamentu ve Štrasburku dva lídři Evropské unie, Angela Merkel a François Hollande. Oba jsou prototypy dnešních politiků, jsou bez koncepce, bez vize,  bez charismatu. Prostě médii udržovaný průměr. Jejich projevy mne zklamaly a bylo mi smutno, kdo to stojí v čele Evropy a jak ji reprezentuje.  

        V současné situaci, kdy je ekonomická krize, krize eurozóny, řecká krize, ukrajinská krize, uprchlická krize, kdy Evropská unie neplní své vlastní strategie, měla Merkel drzost hovořit o tom, že se Evropská unie změnila a že zvládla všechny uvedené problémy. Hollande I Merkel vzývali, abychom tu měli "vice Evropy". To prý je řešení. Ale jakou Evropu mají na mysli? Evropu budovanou zdola? Evropu občanů? Anebo Evropu byrokratů a kapitálu? Evropu monopolů? Oba dva jsou jen pokorní služebníci Evropy monopolistických špiček, kteří úslužně plní vše, co jim řeknou Američané. Více Evropy? Může být ale Evropa bez Evropanů?


        Hollande citoval slova Françoise Mitterranda, že nacionalismus je válka. Merkel i Hollande straší nacionalismem, ale sami nacionalismus vyvolávají. Jejich politika pomáhá vzestupu pravicově populistických až fašistických stran.  Oba mluvili o odpovědnosti, ale prosazují neodpovědnost. Oba mluvili o solidaritě, ale chtějí, aby za jejich chyby platili obyčejní lidé. To není solidarita, to je diktát. A vůbec, s kým máme být solidární? Se službami, které ten marasmus spustily? Evropa nemůže zůstat Evropou, pokud se změní složení obyvatelstva. Ani jMerkel, ani Hollande vůbec nemluvili o Evropanech a o jejich budoucnosti. Ten, kdo se o nich zmíní, je automaticky označen za xenofoba a nacionalistu. Taky mám tu nálepku. Musíme mít odvahu bojovat o to, abychom mohli zůstat sami sebou.


        Nepomohou nám politici jako je slovenský prezident Andrej Kiska. Tento stoupenec všeho amerického, který bez souhlasu slovenské vlády Američanům nabídl základnu v Popradu, lkal ve slovenském parlamentu, jak se prý v očích Evropy Slovensko zesměšnilo. Ne, pane Kisko, před normálními Evropany se Slovensko nezesměšnilo. Vždyť vidím a slyším, jak Němci víc a víc Merkelovou pohrdají, jak klesá její popularita a jak rostou rozpory uvnitř německé vládnoucí špičky. 


        Tyto zákruty německé politiky analyzoval už před několika lety ekonom Thilo Sarrazin (Deutschland schafft sich ab, česky Německo páchá sebevraždu). Jeho kniha zaznamenala kolosální úspěch, 800 000 výtisků bleskově zmizelo a kvůli stále velké poptávce musel vzápětí přijít dotisk. Sarrazin ve svém díle dokazuje, že Evropa žádné migranty z Blízkého Východu ani Afriky nepotřebuje. Domněnka, že tito lidé oživí náš trh pracovních sil a pomohou ekonomice, je holý nesmysl. Mimochodem, o ekonomických aspektech se ti dva výtečníci, Hollande a Merkelová, vůbec nezmínili.


        Čeká nás těžká zkouška a budoucí události možná Evropskou unii spláchnou. Není zatím připravená na doby nepohody. Věřím, že Evropa nakonec zlé časy přežije a že se vzpamatuje. Teď ale pravděpodobně přijde tvrdý posun doprava. Merkel dala těmto lidem dárek na stříbrném podnose a dala ho i těm, kteří chtějí oddělit Velkou Británii od EU. 


7. 10. 2015

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama