Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2015 17:00:00

Zeman svým přístupem k Mynářově prověrce snižuje vážnost úřadu

Zeman svým přístupem k Mynářově prověrce snižuje vážnost úřadu

Je zcela nepřijatelné, aby kancléř Mynář zůstal ve své funkci poté, co mu Národním bezpečnostním úřadem nebyla udělena bezpečnostní prověrka na stupeň přísně tajné.

Nic na tom nemění to, že pan kancléř podal proti tomuto rozhodnutí rozklad. V civilizované zemi je nepřípustné, aby v tak vysoké funkci působil člověk, který může ohrožovat zájmy státu. Pan prezident před několika měsíci veřejně deklaroval, že pokud kancléř prověrku nezíská, tak ho odvolá. Kancléř prověrku nezískal, ale očekávaná reakce se nedostavila.

Pokud prezident nejedná, měl by kancléř Mynář odstoupit sám a nediskreditovat svým dalším působením prezidentský úřad. Nechápu ale, proč ho hned poté, co se ukázalo, že prověrku nedostal, prezident Zeman neodvolal. Jeho personální politika je nepochopitelná. Pokud se rozhodl, že svou personální politikou bude ještě zhoršovat výkon své funkce a vážnost úřadu prezidenta republiky, pak se mu to daří. Bohužel.

Petr Fiala
předseda ODS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama