ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2015 8:22:00

Německo sklízí, co Frau Merkel zasela – a i na nás se dostane

Německo sklízí, co Frau Merkel zasela – a i na nás se dostane

Vraždy, brutální násilí, nesnášenlivost. To jsou důsledky migrační vlny v Německu – alespoň podle aktuálního článku na Idnes.cz. Přiznám se, z některých pasáží mi není úplně dobře po těle. Protože to můžeme časem tady čekat taky.

"Násilností mezi migranty letos v Německu výrazně přibylo v souvislosti s migrační vlnou. Podle expertů patří mezi hlavní příčiny zejména kulturní a náboženské rozdíly. V přeplněných uprchlických centrech se mísí běženci různého původu a vyznání, kteří mnohdy nemohou strpět víru, temperament nebo třeba hygienické návyky svých spolubydlících. Zvláštním případem jsou uprchlíci vyznávající velmi konzervativní ideologii salafismu, která velmi omezuje ženy. A také ti muslimové, kteří se nachází v procesu radikalizace. Tito lidé jsou líčeni jako zdroj nejbrutálnějšího násilí vůči ubytovaným běženkyním“

Není to hezké čtení..... A to se v německých centrech mají údajně výrazně lépe, než třeba v Maďarsku. A nebo než se zřejmě budou mít v těch našich. Logicky není možné při tak masivní vlně zajistit imigrantům nějak komfortní podmínky - a upřímně, ani je nemohou čekat (to jim ale pašeráci lidí neřeknou). Lidé, kteří prchali ze socialistického Československa, se ostatně v západních azylových centrech neměli o nic lépe a nikdo se s nimi nemazlil. Ale byli vděční, že je tyto země přijaly, respektovali pravidla a nutná omezení, a snažili se co nejrychleji a co nejlépe přizpůsobit. Nenesli si s sebou svůj životní styl, svoje zákony, nebo touhu propagovat komunismus. To vše nechali za dráty, protože přesně před tím utíkali. Ale i kdyby se imigranti v současné době těch komfortních podmínek dočkali, vzhledem k výše uvedeným citacím je na místě otázka, jestli by to nějak výrazně pomohlo.

Co chci říci - nemyslím, že by základní problém byl v hostitelských zemích a podmínkách, které imigrantům nabízejí. Přestože dělají, co mohou. S migrační vlnou prostě přijdou problémy a bezpečnostní rizika. Zkušenosti ze zahraničí jasně ukazují, že v ne nevýznamném počtu případů je snaha o integraci naprosto marná. Zejména vyznavači radikálnějších forem islámu se integrovat evidentně nechtějí. Nechtějí se měnit. Chtějí si pouze žít dál svým způsobem života, jen ve vyšším standardu západní společnosti, kterou ale v podstatě pohrdají. Ano, prozatím chtějí všichni hlavně do Německa. Ale to není nafukovací. Až řekne dost, až všechny okolní státy přijmou opatření, ať už v podobě změny zákonů, nebo uzavření hranic, staneme se cílovou zemí my. Ovšem situace bude horší v tom, že tu nebudou chtít být – jen nebudou mít kam jinam jít. Je nejvyšší čas, aby si to přiznali všichni - a v první řadě vláda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama