ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2015 14:32:11

Kraj a Nemocnice Sokolov našly řešení situace na lůžkové interně

Kraj a Nemocnice Sokolov našly řešení situace na lůžkové interně

Vedení kraje a Nemocnici Sokolov se podařilo vyřešit situaci týkající se nedostatku lékařů i středního zdravotnického personálu, který trápí celou zemi i náš region. Aktuálně se problém týkal interního lůžkového oddělení sokolovské nemocnice.

 

​Zástupci kraje s vedením nemocnice proto dnes společně jednali o opatřeních, která pomohou nemocnici pokračovat v zajištění chodu lůžkového oddělení.
„Dobrou zprávou je, že lůžková interna sokolovské nemocnice přijala interní opatření a zajistila lékaře tak, že bude fungovat nadále. Pro pacienty ze Sokolova a celého kraje se tedy nic nemění. V chodu bude také interní ambulance s nepřetržitým provozem po celých 24 hodin. Mezitím bude vedení nemocnice pokračovat v hledání stabilního personálního řešení,“ uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Podle zdravotní ředitelky Nemocnice Sokolov Renáty Baranové vedení nemocnice intenzivně pracuje na posílení stávajícího týmu lékařů lůžkového interního oddělení. „Připravili jsme taková opatření, díky kterým se nám s pomocí nových motivačních a náborových nástrojů podaří vedle stabilizace stávajícího týmu získat do Sokolova nové lékaře. Ráda bych ocenila přístup stávajícího personálu i všech ostatních, kterým není situace lhostejná, a mnohdy na úkor svého volného času pomohli chod lůžkového interního oddělení udržet.  Též mě těší zájem a podpora města Sokolov a společnosti Sokolovská uhelná, s jejichž aktivní podporou vytváříme stabilizační personální plán.“

Pomocnou ruku v řešení situace nabídla i Karlovarská krajská nemocnice. „Pokud by k nám v mezidobí mohla sokolovská nemocnice vyslat například pět sester, jsme schopni v karlovarské nemocnici otevřít na přechodné období další jednu stanici interního oddělení s 25 lůžky,“ uvedl generální ředitel KKN Josef März s tím, že podmínkou je i tak bezproblémové fungování interní ambulance v Nemocnici Sokolov.

Kraj i vedení nemocnic budou situaci nadále sledovat, a to včetně vyhodnocování účinnosti zavedených opatření. Na bezproblémovém zvládnutí situace spolupracuje i Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje. „Věříme také ve vstřícný přístup praktických lékařů na Sokolovsku, kteří problematiku nedostatku lékařského personálu pro nemocnice velmi dobře znají,“ uzavřel náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama