Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2015 20:57:00

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu Pelhřimov

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu Pelhřimov

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu Pelhřimov. Svoji návštěvu zahájil přivítáním se starostou města Františkem Kučerou před radnicí na Masarykově náměstí.

 Poté následovalo jednání s vedením města – starostou a místostarosty Ladislavem Medem a Josefem Kochem, dále zástupci vlády a Kraje Vysočina v čele s hejtmanem Jiřím Běhounkem o aktuálních tématech Pelhřimova. „Pana premiéra jsem na úvod seznámil s fungováním radnice a poté jsme přešli ke konkrétním tématům. Prvním byla informace o čistírně odpadních vod (ČOV), kde jsme mu přiblížili situaci s korekcí ze strany Státního fondu životního prostředí. Poté jsme jednali o pozemcích za pelhřimovským soudem, které jsou ve vlastnictví České republiky – České správy sociálního zabezpečení. Město se snaží pozemky přibližně od roku 2010 získat do svého vlastnictví s tím, že bychom tam vybudovali multifunkční hřiště,“ informoval starosta Pelhřimova František Kučera.

„Město má zájem postavit na strategickém místě, které se nachází v blízkosti několika základních a středních škol víceúčelové hřiště, takže budeme jednat s ministerstvem práce a sociálních věcí, aby se převod pozemků na město urychlil. Myslím si, že dnes převodu pozemků fakticky nic nebrání,“ řekl v sobotu v Pelhřimově premiér Bohuslav Sobotka. Posledním tématem jednání byla stavba západního obchvatu Pelhřimova, která je aktuálně ve fázi projektové dokumentace.

Po společném jednání se premiér podepsal do Pamětní knihy města a od starosty obdržel na památku knihu o Pelhřimově.

Domov Jeřabina

Cesta Bohuslava Sobotky dále vedla k Domovu Jeřabina, kde se v sobotu konal Den otevřených dveří. Organizace totiž spolu s Krajem Vysočina v Pelhřimově v ulici U Elektrárny vybudovala nové zázemí pro osoby s mentálním postižením. Přítomní se tak mohli seznámit s náplní práce lidí s handicapem. Starosta Pelhřimova spolu s premiérem například zhlédli ukázky práce s keramikou. Na památku pak obdrželi květiny z tamní floristické dílny. „Sociální zařízení prošlo transformací, kdy na realizaci byly použity finance z Evropské unie a došlo k tomu, že místo bývalého zámku se vybudovalo 12 objektů, kde jsou poskytovány sociální služby. Myslím si, že je to velmi úspěšný model transformace. Je to příklad pro další zařízení, kde hledáme nové formy péče o lidi, kteří mají handicap - zdravotní nebo mentální postižení, protože život v menších komunitách jim dává mnohem větší kvalitu života a péče,“ podotkl Bohuslav Sobotka.

Další zastávkou se stala čistírna odpadních vod, kterou si premiér v doprovodu starosty Pelhřimova celou prošel. Poté Bohuslav Sobotka odjel do Jihlavy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama