MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2015 18:32:00

Vojáci mají moji plnou důvěru. Ty nejpodstatnější otázky média nezveřejnila

Vojáci mají moji plnou důvěru. Ty nejpodstatnější otázky média nezveřejnila

Výbor pro obranu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR dnes probíral výsledky interního průzkumu Armády ČR. Jednání se účastnil ministr obrany Martin Stropnický a náčelník Generálního štábu Armády ČR generálporučík Josef Bečvář.

 „Vojáci mají moji plnou důvěru a plně se za armádu stavím. Ty nejpodstatnější otázky média nezveřejnila, přestože průzkum ukázal i kladné výsledky. Například to, jak se vojáci dívají na své velení, kterému důvěřuje 84 procent. Vysokou důvěru má i vedení ministerstva,“ uvedl po jednání výboru ministr obrany Martin Stropnický.

„Zveřejněné údaje jsou vytržené z kontextu. Další výstupy jsou pro armádu příznivé. Například 95 procent dotázaných podporuje suverenitu státu,“ uvedl k tomu generálporučík Josef Bečvář.

Podobně se k výzkumu stavějí i poslanci výboru pro obranu. Předseda branného výboru David Kádner pokládá průzkum především za pomůcku pro další práci poslanců.

Schopnost kritického pohledu na spojence je přirozená věc

Průzkum po odborné stránce posoudil také poslanec a sociolog Ivan Gabal: „ Kdybychom jej komparovali se srovnatelnými průzkumy v jiných evropských armádách, tak ty výsledky jsou srovnatelné. Schopnost kritického pohledu na spojence je přirozená věc.“ Podle něj tím, že média zveřejnila jen některé otázky, jej vytrhla z kontextu a dala tak průzkumu bulvární ráz.

Výbor projednávání otázky interního průzkumu přerušil do příštího čtvrtka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama