MgA. Martin Stropnický

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2015 8:37:00

Maďarský ministr obrany ocenil českou pomoc

Maďarský ministr obrany ocenil českou pomoc

Ministr obrany Martin Stropnický se v Bruselu sešel se svým maďarským protějškem Istvánem Simicskó. Ten ocenil pomoc, kterou jeho zemi Česká republika nabídla pro posílení ostrahy schengenské hranice.

 Příští týden do Maďarska odjede 25 českých vojáků s nákladními auty, polními kuchyněmi a ženijní technikou.

„Chápu, že každá země by měla chránit především své hranice. To má nepochybně i svou psychologickou dimenzi. V tomto případě ale jde o hranici schengenského prostoru, a proto považuji za správné, že Maďarsku pomůžeme," řekl ministr Stropnický.

István Simicskó zdůraznil, že Česko je první zemí, která přišla s konkrétní pomocí. „Skutečný přítel je ten, který pomůže v nesnázích. Česká republika jako první pochopila náš problém a hrozbu našim hodnotám," řekl maďarský ministr obrany.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama